Belügyminisztérium: a rendőrség nem figyel meg országgyűlési képviselőket

Magyarországon bárki bármilyen beadvánnyal fordulhat a hatóságokhoz, akár gyanúsítottként, „akár valótlanságokat állítva is” - jelezte a Belügyminisztérium.

Közleményben cáfolta a Belügyminisztérium, hogy a rendőrség országgyűlési képviselőket figyelne meg.

A Blikk szerint Engedély nélkül figyelhette meg a rendőrség Hadházy Ákost May 11. 08:26 a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói engedély nélkül figyelhettek meg embereket az elmúlt években. A lap úgy tudja, hogy a célszemélyek között volt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, illetve a Ligetvédők csoportjának több tagja is.

A minisztérium viszont azt írja, hogy Magyarország egy demokratikus jogállam, ezért bárki bármilyen beadvánnyal fordulhat a hatóságokhoz, akár gyanúsítottként, „akár valótlanságokat állítva is”.

„A tárca kénytelen sokadszorra leszögezni: országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg. A képviselők munkásságának figyelemmel kísérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata” .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet