Bepanaszolta a magyar kormányt a Spar Brüsszelben

50 millió eurós veszteséget okoztak az áruházláncnak az olyan intézkedések, mint az árstop és a különadó.

A Spar azzal vádolja Magyarországot, hogy megsértette az uniós jogszabályokat a 2022-ben bevezetett különadóval és az árstoppal, illetve felszólította Brüsszelt, hogy tegyen intézkedéseket a működést érintő pusztító hatások enyhítése érdekében - írja a 444.hu a Financial Times cikkére hivatkozva.

Az osztrák áruházlánc szerint ezekkel az intézkedésekkel a kormány több uniós jogszabályt, többek között az áruk szabad mozgásának elvét is megsértette. Úgy vélik, az intézkedések felborították a kereslet és a kínálat egyensúlyát a mezőgazdasági és az élelmiszerpiacon, és diszkriminatív módon lehetővé teszik a kisebb, független kereskedőknek, hogy a veszteségek elkerülése érdekében nagyobb kereskedőktől akciós áron vásároljanak.

Az intézkedések számításaik szerint 90 millió euróval növelték a Spar költségeit, így 2023-ban csaknem 50 millió eurós veszteséggel zártak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság