Berobbantak a panellakások árai

A fővárosi panelek négyzetméterára átlagosan 100 ezer forinttal emelkedett.

Régóta töretlen a panellakások népszerűsége a Duna House piaci tapasztalatai alapján. Elsősorban az első lakásvásárlók keresik, ugyanis ezeknek a legjobb az elhelyezkedése, változó a nagyságuk és még mindig ezeknek a legkedvezőbb az áruk, ráadásul viszonylag gyorsan és egyszerűen fel is lehet újítani is.

A Duna House első negyedéves adatai alapján a fővárosi panellakások négyzetméterára átlagosan 100 ezer forinttal emelkedett. Most az átlagos panellakásár 35,5 millió forint, amely 666 ezer forintos négyzetméterárat jelent.

„A kereslet továbbra is erős a panellakások iránt, ezt mutatja a vevők egyre szűkülő alkuhelyzete is. A végső meghirdetett árból a vevők Budán már csak 3, a pesti oldalon pedig csak 2%-ot tudtak átlagosan alkudni, de a tranzakciók 10%-nál már licitáltak a vevők a lakásokra, így tornázva feljebb kicsivel a végső árat” – nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Az egymillió forintos négyzetméter ár természetesen még kuriózum, de jól mutatja a felértékelődési potenciált. Egyre több tranzakciónál találkozunk 800-900 ezer forintos négyezetméterárral, ami régebben a belvárosi téglalakásokra volt jellemző – teszi hozzá.

Az első negyedéveben a legdrágábban eladott panellakás egy 80 négyzetméteres panellakás volt, amit 61 millió forintért vett meg az új tulajdonosa. Átlagosan már 90 nap sem kellett a sikeres értékesítéshez, de a legkelendőbb lakásokat mindössze néhány nap alatt értékesítették.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság