Hatalmas bosszúság a lakóknak és mérhetetlen kár az üzleteknek a szombathelyi Széchenyi utca felújítása

Olvasónk írt felháborodott levelet, hasonló kérdéseket korábban már mi is felvetettünk.

Felháborodott hangú levelet kaptunk a minap. Olvasónk a Berzsenyi tér és környékének felújítása miatt ült le a géphez, hogy felsorolja a Széchenyi utca lakóinak és az ott dolgozóknak a problémáit. Olvasónk levele alul, keretben olvasható, a legfontosabbak állításai:

 • A Széchenyi utca felújításának befejezését május végére ígérték
 • Azt ígérték, hogy a lakók és az ott dolgozók egy hétig nem mehetnek be az udvari parkolókba, ehhez képest az utca hónapok óta le van zárva
 • Az utcában hetek óta nem történik semmiféle munkavégzés, de hermetikusan le van zárva
 • A behajtást tiltó tábla alatt ott van, hogy

  Kivéve lakók

  , de a lakók mégsem tudnak behajtani
 • Széchenyi utca, felújítás miatt zárva
  Széchenyi utca, felújítás miatt zárva
  Olvasó

  A problémákkal két hónappal ezelőtt mi is foglalkoztunk Megfojtja a szombathelyi belvárost a nagy felújítás 2017. May 20. 16:11 , és azzal is, hogy az egész városnegyedet érintő felújítás miatt a környéken gyűlik a szemét Gyűlik és bűzlik a szemét a szombathelyi Berzsenyi tér környékén 2017. June 03. 22:28 , mert a hulladékszállítók sem tudnak közlekedni.

  Széchenyi utca, felújítás miatt zárva
  Olvasó

  Józan ésszel feltehető a kérdés, miért nem szakaszosan végzik el a felújítást, mondjuk először a Hollán Ernő utcát, aztán a Széchenyit, majd a Berzsenyi teret, végül a Szily János utcát. De akár más sorrendet is választhattak volna. Mert így tényleg megfojtja a belváros keleti részét a felújítás, ami a tervek szerint az év végére fejeződik be. Jogos a kérdés, hogy egészen addig tart-e a jelenlegi, senkinek sem jó állapot.

  Széchenyi utca, felújítás miatt zárva
  Olvasó

  Nem hivatalos információink szerint egyébként azért így csinálják, mert így gyorsabban hívhatják le az uniós támogatást. Hiszen ezt is, mint szinte minden mást nagyrészt az Európai Unió fizeti, és a projektgazda ütemezve utalja a pénzt. Először igazolni kell, mondjuk, a régi burkolat felbontását, aztán a közművek cseréjét, az új burkolat beszerzését és lerakását, stb. Ha az egész területen ugyanabban az ütemben megy a munka, gyorsabban jut a pénzéhez a kivitelező. Állítólag ilyen egyszerű az egész.

  Széchenyi utca, felújítás miatt zárva
  Olvasó

  Olvasónk egyik képén meghekkelték a tiltótáblát, de ha ezt betartanák, csak még hosszabb lenne a felújítás. A lényeg, hogy egyre nagyobb a felháborodás, miközben a városvezetés a Szombathely épül és szépül szlogent hangoztatja.

  Lehet, hogy így van. De ezt az épülést, szépülést lehetne okosabban, polgárbarátabb módon is megoldani. És egy szakaszos felújítás esetén a politikus is jóval több szalagot vághatnának át, hiszen láthatóan ez életük egyik nagy értelme.

  Olvasónk levele

  Kérjem Önöket, hogy írjanak cikket a közel egymilliárd forintunkba kerülő Berzsenyi tér-Szily-Hollán-Széchenyi utcai felújításról, annak dilettáns megvalósításáról.

  A felújítás első ütemének, a Széchenyi utcának a befejezését május végére ígérték. Azt ígérték, hogy az utcában lakókat és dolgozókat egy hétig nem engedik bemenni az udvari parkolóikba, ehhez képest már hónapok óta nem jöhet be senki, kivéve az építőmunkások saját autóit.

  Az utcában hosszú hetek óta semmiféle munka nem történik, most sem, ennek ellenére hermetikusan le van zárva a Fő tér felőli bejárat. Pár napig megnyitották, aztán most ismét lezárták, de erre semmiféle indokot nem találunk.

  Csatoltam képeket. A behajtani tilos tábla alá ki van írva, hogy

  kivéve lakók

  , de ezt teljesen figyelmen kívül hagyják.

  Kérem tudják meg, hogy miért akadozik a munka, miért nem halad az építkezés? Miért hagyják teljesen figyelmen kívül az itt lakó és dolgozó emberek érdekeit? Az itt lévő üzleteknek mérhetetlen anyagi kárt okoznak, miért nem minimalizálják ezt?

  Miért van az együttműködés és tolerancia teljes hiánya?

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet