Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány nem vacakol, nem egyeztet, egyedül is nekiáll a terrorveszély-helyzetnek

Tuzson Bence államtitkár jelentette ezt be, mindenképpen a parlament elé viszik az ügyet. Folytatódik a politikai játszma.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár péntek este a köztévén jelentette be, hogy a kormány valószínűleg nem változtat az alaptörvény-módosítási javaslatán Hatvan nap alatt letarolhatják az országot 2016. January 27. 08:34 , és azt az országgyűlés elé viszi. Hozzátette, nagyon messze vannak egymástól az álláspontok, ezért várhatóan nem egyeztetnek tovább az ellenzékkel, hanem benyújtják a javaslatot, amelynek megtárgyalására a parlament a megfelelő vitafórum.

Előre számítanak a bukásra

A terrorveszély-helyzet bevezetésének tervéről itt írtunk bővebben Hatvan nap alatt letarolhatják az országot 2016. January 27. 08:34 , ennek lényege, hogy a kormány parlamenti hozzájárulás nélkül függeszthet fel törvényeket és mindenféle egyeztetés szükségállapothoz nagyon hasonlító lépéseket tehet. A tervezetet az ellenzéki pártok nem támogatják, egyedül a Jobbik jelezte, hogy kész együttműködni ebben a kormánnyal, de ők még szigorítani szeretnének a tervezeten.

Az alaptörvény-módosításhoz kétharmadra van szükség, ami most nincs meg a Fidesznek, így megszavazáshoz külső voksokra is szüksége van.

Tuzson Bence
MTI/Marjai János

A Fidesz és a kormány épp ezekben a napokban utasította a kormánypárti (a többség ilyen) városok önkormányzatait, hogy nyilatkozatban álljanak ki a kvótarendszer elleni tiltakozásuk mellett. Ezt heves politikai vita után csütörtökön a szombathelyi közgyűlés Menekültezés, Falco-gyárazás, feljelentősdi, és Gyurácz Ferenc alapítványi elnök 2016. January 28. 08:29 is megtette, a Fidesz-frakció szavazataival.

Központból irányított akció

Balassa Péter jobbikos képviselő az ülésen - és az azt követő sajtótájékoztatón Nem létező menekültkvóta ellen tiltakozott a szombathelyi közgyűlés? 2016. January 29. 15:25 is kijelentette, ő segíteni akart a Fidesznek, de nem szavazták meg szigorító módosító javaslatait. Éppúgy, mint ahogyan most a kormány sem akar egyeztetni a Jobbikkal, bármennyire is szeretné ezt Vona Gábor pártja.

Úgy tűnik, a Fidesz egyedül akarja végigvinni a történetet. Ha mégis lesz néhány külső szavazat és meglesz a kétharmad az országgyűlésben, akkor teljesül a kívánságuk. Ha nem, akkor viszont új irányt vehet a tavaly nyár óta tartó menekültellenes kampányuk, és azt kommunikálhatják, hogy egyedül a Fidesz képviseli a magyar emberek érdekeit, és egyedül ők akarják megvédeni az országot.

Az aláírásgyűjtés egyik plakátja
Régóta tartó, tudatos akciót látunk, hiszen az aláírásgyűjtési akció plakátjain már most is ezzel vádolják a baloldali pártokat. Innen csak egy lépés, hogy a Jobbik is felelős legyen, ha nem lesz meg a kétharmad, az ő bűnük az lesz, hogy húzták az időt, totojáztak, és így veszélynek tették ki a magyar embereket.

Szóval, bárhogyan is lesz, a Fidesz ebből csak jól jöhet ki, és híveikben megerősítheti a hitet, hogy csak bennük lehet hinni, senki más nem áll ki az emberekért és a biztonságért. A keményen dolgozó kisember addig sem figyel oda más ügyekre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Hatvan nap alatt letarolhatják az országot

Nem engedi ki a kezéből a terrorveszély-helyzet bevezetését a Fidesz. Bármit megtehetnek majd, de egyelőre veszélyben a szükséges kétharmad.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra