Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bezárja angliai gyárát a Honda

Összesen 10 ezer munkahely kerül veszélybe.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Honda a

globális járműiparban bekövetkezett példa nélküli változásokra

hivatkozva határozott a swindoni gyár 2021-es bezárásáról. A döntés értelmében 3500 ember veszíti el az állását a vállalat angliai üzemében, további nagyjából 10 ezer beszállítói munkahely kerül veszélybe.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Honda közleményében nem említette, hogy szerepet játszott volna a Brexit a döntésében, de jelzésértékű, hogy csupán néhány héttel az Unióból való távozás előtt hozták meg. Jelen állás szerint a britek megállapodás nélkül hagyják el az Európai Uniót, ez pedig komoly bizonytalanságot okozott az olyan autógyáraknál, amelyek nagyban függenek a beszállítói termékek azonnali elérhetőségétől.

Az autógyártó azt is megjegyezte, hogy a

jelentős kihívások

- így az elektromos járművek egyre népszerűbbé válásra - hatására elemezte és átalakítja globális gyártói tevékenységét: olyan régiókban lesz aktív, ahol jelentős termelékenységre számíthat. Az Egyesült Királyság pedig szerintük már nem biztos, hogy megállja a helyét mint globális gyártási központ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés