Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bíróságon kell felelniük a sárvári szülőknek, akik nem váltották ki a gyógyszert beteg gyereküknek

A nyolc éves gyerek végül tüdőgyulladást kapott.

Nem vették meg a szükséges gyógyszereket beteg gyereküknek a sárvári szülők, így az apával szemben letöltendő börtönbüntetést, az anyával szemben pedig felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a Sárvári Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint 2017 januárjában a nyolc éves gyermek napok óta csúnyán köhögött, majd amikor be is lázasodott, hazaküldték az iskolából.

Az anya másnap elvitte a gyermeket a háziorvoshoz, azonban az élettársa egyetértésével a felírt antibiotikumot nem váltotta ki és a gyermek lázát sem csillapította, sőt a következő napon ismét elküldte őt az iskolába.

A gyermek ott rosszul lett, lázasan az asztalra borulva feküdt és fejfájásra panaszkodott, ezért felhívták az anyát, aki hazavitte őt.

A vádlottak továbbra sem váltották ki a gyógyszert és három nap múlva ismét elküldték a gyermeket az iskolába. A gyermek ekkor már nagyon rosszul volt, remegett, lázas volt, rázta a hideg és fájlalta a végtagjait. Az iskola értesítette a védőnőt, aki otthonában meglátogatta a családot és felhívta a vádlottak figyelmét arra, hogy váltsák ki a gyógyszert, adjanak a gyermeknek lázcsillapítót, másnap pedig mindenképpen keressék fel a háziorvost.

A vádlottak nem vitték el a gyermeket a háziorvos másnapi rendelésére, ezért ő a lakásukban kereste fel őket. A vádlottak a gyógyszert még ekkor sem váltották ki és lázcsillapítót sem tudtak bemutatni, ezért a háziorvos mentőt hívott.

A kórházban megállapították, hogy a gyermek tüdőgyulladást kapott, ami miatt két hétig szorult kórházi kezelésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra