Bírságot kapott az Aldi, mert nem tartotta be az árstopot

Az eset még februárban történt, de csak most hétfőn vált ismertté.

A hatósági ár februári bevezetésekor egyből helyszíni vizsgálatokat tartott a boltokban a fogyasztóvédelem, és az Aldi egy pécsi üzletében találtak is egy komoly problémát: az üzlet tíz forinttal drágábban adta a cukrot, mint ahogy azt a jogszabály előírta. Az Aldi szerint nyilvánvalóan adminisztratív tévedés történt, amiért egymillió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Baranya Megyei Kormányhivatal - írja a Világgazdaság .

Mint a lap beszámolt róla, a fogyasztóvédelem a pécsi Aldi üzletben azt rögzítette, hogy az egyik ismert márka kilós kiszerelésű kristálycukra 239 forintba került, melyről az üzletvezető azt nyilatkozta, hogy a termék 2021. október 15-én alkalmazott eladási ára megegyezik az ellenőrzés napján fizetett összegekkel. Ugyanakkor kiderült, hogy az Aldi szóban forgó pécsi boltjában 2021. október 15-én 229 forint volt az ugyanilyen márkájú kilós kristálycukor.

Az Aldi szerint nyilvánvaló adminisztratív tévedés történt, és két másik fajtájú kristálycukor 239 forintos árát szerepeltették tévedésből. A helyszíni szemle napján egyébként 64 túlárazott kristálycukrot értékesítettek az üzletben. Azt is megállapították, hogy a jogsértés csak az ellenőrzés napján, néhány órán keresztül állt fenn, illetve a vállalkozás az eljárásban együttműködő volt, ennek ellenére egymilliós bírságot kapott az üzlet. A kormányrendelet megsértői egyébként 50 ezer forinttól 3 millió forintig bírságolhatók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság