BMW vs. gyalogos – újabb „majdnem gyalogosgázolás” Szombathelyen

Mert a közlekedési anomáliáknak sosincs vége.

Nagyjából másfél hete kaptunk egy olvasói videót Videón egy szombathelyi „majdnem gyalogosgázolás” 2021. September 02. 16:07 egy szombathelyi „majdnem gyalogosgázolásról”, ami nemcsak szerkesztőségünkben váltott ki vitát, hanem olvasóink között is. Erre hamar jött válaszul egy újabb olvasói videó, éppen az ellenkezőjéről.

„A múltkori 'hülye' gyalogost bemutató videóra reflektálnék egy másikkal, a körültekintő gyalogos nézőpontjából – de akad még bőven” – fűzte hozzá a beküldő.

A videó készítője egy felmérésre hivatkozik, mely szerint az autósok 80%-a hadilábon áll a rájuk vonatkozó szabályokkal, mondván, „úgyis a gyalogos felelőssége, ha lelép, ezért inkább gázt adnak, vagy tüntetően nem néznek az átkelésre várakozókra, nehogy szemkontaktus legyen.”

„Hiszen a gyalogos csak akkor kelhet át a gyalogátkelőn, ha meggyőződött róla, hogy biztonságosan megteheti, az autósokra vonatkozó szabályoktól meg tekintsünk el, mindegyiknek van valami oka sietni – legtöbbször a mielőbbi megállás a következő dugóban vagy pirosnál” – írta olvasónk, aki szerint ez a mutatvány bőven egy jogosítvány-bevonásnyi szabálysértés, tehát " nem kellene szabad keréken hagyni, mert közvetlen életveszélyt jelent minden közlekedő számára" .

Szerencsére itt sem történt baj, de kétségkívül benne volt ebben a helyzetben is egy súlyos baleset lehetősége. Várjuk olvasóink véleményét ezzel kapcsolatban is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló