Videón egy szombathelyi „majdnem gyalogosgázolás”

A szerkesztőségben is vitát váltott ki a felvétel. Ön most szavazhat róla.

A közlekedés és a közlekedési anomáliák állandó témát adnak lapunknak. Van, amikor mi megyünk utána az ügyeknek, mint a szerdai iskolakezdés, A szokásos közlekedési káosszal indult a szombathelyi iskolakezdés 2021. September 01. 11:06 de olvasóinktól is számtalan levelet, fotót, videót kapunk.

E hét elején érkezett szerkesztőségünkbe az alábbi, fedélzeti kamerával készült videó, amelyet készítője Szombathelyen, a Körmendi út és az Óperint utca kereszteződésében készített.

Szerencsére nem történt baleset, de a helyzetben kétségkívül benne volt egy súlyos baleset lehetősége.

Olvasói videó

„Ha nincs az autós kamera, sohasem bizonyítottam volna be, hogy nem figyelt a gyalogos. A zebra felén álltam meg vészfékezve. Esze ágába se volt erre nézni, csak akkor mikor már lelépett” – olvasható a kísérőszövegben.

A felvétel tanulsága szerint a férfi (akinek arcát mi kockáztuk ki) a lelépés előtt valóban csak jobbra néz, és csak a fékcsikorgásra fordul balra, egyértelmű, hogy hibát követ el.

A szerkesztőségben viszont valaki arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kresz szerint a gyalogátkelőket az autósoknak „fokozott óvatossággal” kell megközelítene.

Csakhogy azt nem tisztázza a jogszabály, hogy ez mit is jelent, a fenti helyzetben például számítani lehetett-e arra, hogy a gyalogos az autós elé lép.

Várjuk olvasóink véleményét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem