Bölcsőde épül Gencsapátiban

300 millióval támogatja az EU.

Bölcsőde épül háromszázmillió forint uniós támogatással a Széchenyi Terv Plusz program keretében Gencsapátiban - tájékoztatta a Vas vármegyei község polgármestere az MTI-t.

Bodorkós Ferenc (független) közölte: a 390 négyzetméter alapterületű, alacsony energiaigényű, teljesen akadálymentesített, egyszintes épületben, két csoportszobában 24 kisgyermek kaphat bölcsődei ellátást.

A melegítőkonyhával, korszerű vizesblokkokkal kiegészülő bölcsődeépület udvarán játszótér is épül.

gencsapati.hu

Az intézmény létrehozásával négy kisgyermeknevelő és egy dajka foglalkoztatásának lehetőségét is megteremti az önkormányzat.

Az építkezés várhatóan még tavasszal megkezdődik, a település központjában - a helyi általános iskola közvetlen szomszédságában - felépülő Gyöngyszem bölcsőde átadását 2024 szeptemberére tervezik Gencsapátiban - olvasható a közleményben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság