Szentkirályban is új bölcsődét szeretne a szombathelyi önkormányzat

A helyszín már megvan, most sikeresen kell pályázni.

A déli városrészen nincs bölcsőde - hangzott el a legutóbbi szombathelyi közgyűlésen. Arról is volt szó, hogy az elmúlt években átrendeződött a városrészek lakónak száma, a déli városrészbe például sokan költöztek.

Ami magával hozza a megnövekedett lakossági igényeket is. Többek között azt, hogy új bölcsődére van szükség, ugyanis sokkal több a kisbaba a városrészen mint korábban.

Itt épülhet fel Szentkirály új bölcsődéje
Forrás: googlemaps.com

Egy uniós pályázaton most lehetőség van támogatást elnyerni új bölcsődék létrehozására és építésére, a finanszírozás ráadásul 100 százalékos, azaz nem kell hozzá önerő. Az elnyerhető összeg 50 és 1 milliárd 440 millió forint között van.

A közgyűlés hozzájárult, hogy adjanak be pályázatot egy új bölcsődére, amit a szentkirályi városrészen alakítanának ki. Egészen pontosan a Szent István király u. 119. szám alatti ingatlanon.

Itt épülhet fel Szentkirály új bölcsődéje
Forrás: googlemaps.com

Ami a városrész főutcáján, a templom mellett fekszik, frekventált területen. Az ingatlan most is az önkormányzat tulajdonában és SZOVA kezelésében van, jelenleg ingatlanok és civil szervezetek (Berzsenyi Dániel könyvtár, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat és „Leo” Karate-do Sport Egyesület) használják. Nyertes pályázat esetén ezeknek a szervezeteknek az elhelyezéséről gondoskodni kell.

A terület mintegy 2446 négyzetméter nagyságú, jelenleg három leromlott állagú épület áll rajta.

Egyébként a belvárosban, a Markusovszky kórház főbejáratával szemben, a volt városi strand területén hamarosan kezdődik egy másik új bölcsőde építése 100 millióval többe kerül a tervezettnél az új szombathelyi bölcsőde 2021. December 15. 07:00 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet