Boldog születésnapot, Antalovits Ferenc!

A szombathelyi súlyemelés legendás alakja nemrég hetvenéves lett. Ez alkalomból köszöntjük.

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte nemrég a szombathelyi városvezetés Antalovits Ferencet, a Haladás egykori világbajnok bronzérmes súlyemelőjét, edzőjét.

Születésnapja alkalmából mi is kerestük a néhány éve már visszavonult versenyzőt, edzőt. Érdeklődésünkre elmondta, mostanában a legtöbb idejét két unokája köti le.

Az egykori sportoló ma már családjával foglalkozik, a sporttól visszavonult
Garai Antal Atom

Hozzátette, 2016-os nyugdíjba vonulása óta csak a családjának él.

Így szeretné bepótolni azt az időt, amit korábban a súlyemelés miatt nem tudott velük tölteni.

Lapunknak azt is elárulta, bár néha követi a súlyemeléssel kapcsolatos híreket, az utóbbi években már nem foglalkozik sporttal.

"A nyugdíjba vonulásommal lezártam ezt a korszakot"

- mondta.

Edzőként és sportolóként is remekelt

Antalovits Ferenc 1953. július 9-én született Csepregen. Sportolói és edzői pályafutása során végig a szombathelyi Haladás VSC tagja volt. 1976-ban kint volt a montreali, 1980-ban pedig a moszkvai olimpián, érmet azonban nem szerzett.

Négyszeres világbajnoki bronzérmes súlyemelő, 1978-ban a gattysburgi vb-n félnehézsúlyban bronzérmet szerzett.

Pályafutása során kétszer szerzett Európa-bajnoki bronzérmet, de négy világbajnoki bronz is a nevéhez fűződik. A magyar bajnoki címet kétszer hódította el és további öt alkalommal lett ezüstérmes.

A későbbiekben edzőként is remekelt, az ő tanítványa volt Márkus Erzsébet, aki a 2000-es sydney-i olimpián ezüstérmet szerzett, de ő volt a nevelőedzője Krutzler Eszternek is, aki négy évvel később szintén ezüstérmet szerzett.

Antalovits Ferencet edzői karrierje során többször is kitüntették, 2007-ben a Magyar Súlyemelő Szövetség az Év edzője címmel tüntette ki, 2010-ben pedig az Önkormányzati Minisztérium a Magyar Sportért Díj III. fokozatát adományozta számára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport