Bolti pénztáraknál is felvehetünk készpénzt júliustól

A bankok részéről kötelező lesz megteremteni a tranzakció feltételeit.

Formabontó módon növelné a kormány a készpénzfelvételi lehetőségeket, ugyanis részben a boltokra bízná a dolgot – írja a hvg.hu a Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslata alapján, amely szerint július elsejétől vásárláskor készpénzt is fel lehet majd venni a bolti kasszából.

A „cashback” -nek is nevezett tranzakció során bankkártyás fizetés esetén a pénztáros annyival nagyobb összeget üt majd be a bankkártyaterminálba, amennyi készpénzt felvenne a vásárló, a különbözetet pedig a pénztárgépből fizeti majd ki.

A lehetőséggel havonta legfeljebb negyvenezer forintot vehetünk fel ingyenesen, a további felvétel ugyanúgy – és várhatóan ugyanannyi – többletköltséggel jár majd, mint az ATM-es tranzakciók.

A bankok részéről ugyan kötelező lesz megteremteni a tranzakció feltételeit (amelynek költségei várhatóan teljes egészben a pénzintézeteket terhelik majd), de vannak olyan bolttípusok, amelyeknek nem muszáj bevezetniük a szolgáltatást, és olyan üzletlánc is van, amely már jelezte a HVG-nek, hogy nem kívánják azt bevezetni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek