Bombával ijesztegette a rendőröket

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki több alkalommal azt a bejelentést tette, hogy bomba van a rendőrségen...

A vádirat szerint a 41 éves férfi 2022 augusztusa előtt többször tett bejelentést a 112-es segélyhívón a rendőrségre. Úgy érezte, hogy bejelentéseit nem veszik komolyan, a rendőrség ezek miatt nem a megfelelő módon intézkedik, és ezt nehezményezte.

A dühös férfi 2022 augusztusának egy reggeli órájában, győri nyilvános telefonfülkéből, a 112-es segélyhívószámon bejelentést tett a rendőrséghez arról, hogy bomba van a kapitányságon. Aznap délután az elkövető még két alkalommal hívta nyilvános fülkéből a segélyhívót, és újra bejelentette, hogy a rendőrség épületében bomba van.

Az első telefonhívást követően a rendőrség bombakutatók és bombakutató kutya segítségével átvizsgálta az épületet, de nem találtak robbanóanyagot.

A vádlott egy hónappal később, szeptemberben, a hajnali órákban szintén betelefonált a rendőrségre azzal, hogy bomba van a Győri Rendőrkapitányságon. Bejelentése ekkor is valótlannak bizonyult. Végül a rendőrök a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzésével azonosították az elkövetőt.

Az ügyészség a vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat. A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek