Ezért bontják a szentgotthárdi befogadótábort: Szlovénia kért segítséget

Ma délelőtt le is bontották a valójában soha nem működő tábort Szentgotthárdon. Körmendről is elviszik az ágyakat.

Ma reggel elkezdték lebontani a Szentgotthárd határában még szeptemberben felépített menekülttábort. A múlt héten beszámoltunk már a bontásról Hétfőn felszámolják a szentgotthárdi menekülttábort 2015. November 06. 15:35 , és arról is, hogy a tábor valójában soha nem működött, a sátrakat, tábori ágyakat csupán elvétve használták a közel két hónap alatt.

Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Tánczos Mihály

Mint kiderült, kedden hasonló a sorsa lesz a Körmenden pár nappal korábban épített tábornak Ideiglenes befogadótábor épül a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában 2015. September 10. 11:37 is, ez kevésbé volt látványos, mivel a Rendészeti Szakközépiskolában, a nyilvánosság elől elzárt területen épült fel.

Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Tánczos Mihály

A katasztrófavédelem mai közleményéből azt is megtudtuk, hogy a két táborban felállított ágyakat Szlovéniába szállítják. Összesen 1000 ágyat adnak át Szlovéniának, ma 600-at, kedden 400-at.

A katasztrófavédelem közölte, hogy Szlovénia technikai segítséget kért Magyarországtól a megnövekedett migrációs nyomás kezelésére, a két ország között érvényben lévő egyezmény alapján hazánk az idén már harmadszor nyújt segítséget Szlovéniának.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet