Ezért bontják a szentgotthárdi befogadótábort: Szlovénia kért segítséget

Ma délelőtt le is bontották a valójában soha nem működő tábort Szentgotthárdon. Körmendről is elviszik az ágyakat.

Ma reggel elkezdték lebontani a Szentgotthárd határában még szeptemberben felépített menekülttábort. A múlt héten beszámoltunk már a bontásról Hétfőn felszámolják a szentgotthárdi menekülttábort 2015. November 06. 15:35 , és arról is, hogy a tábor valójában soha nem működött, a sátrakat, tábori ágyakat csupán elvétve használták a közel két hónap alatt.

Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Tánczos Mihály

Mint kiderült, kedden hasonló a sorsa lesz a Körmenden pár nappal korábban épített tábornak Ideiglenes befogadótábor épül a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában 2015. September 10. 11:37 is, ez kevésbé volt látványos, mivel a Rendészeti Szakközépiskolában, a nyilvánosság elől elzárt területen épült fel.

Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Tánczos Mihály

A katasztrófavédelem mai közleményéből azt is megtudtuk, hogy a két táborban felállított ágyakat Szlovéniába szállítják. Összesen 1000 ágyat adnak át Szlovéniának, ma 600-at, kedden 400-at.

A katasztrófavédelem közölte, hogy Szlovénia technikai segítséget kért Magyarországtól a megnövekedett migrációs nyomás kezelésére, a két ország között érvényben lévő egyezmény alapján hazánk az idén már harmadszor nyújt segítséget Szlovéniának.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet