Bőnyi rendőrgyilkosság: Az igazságyügyi fegyverszakértő elleni büntetőeljárást kezdeményezett a vádlott

Györkös István szerint alaptalan állításokat tartalmaz a jelentés. Újabb tárgyalás volt a szombathelyi törvényszéken.
Ma (szerda) folytatódott a bőnyi rendőrgyilkosság vádlottjának, id. Györkös Istvánnak a pere a szombathelyi törvényszéken.

Két éve halt meg egy rendőr Bőnyben Ismert szélsőjobbos férfi lőtt fejbe egy rendőrt a Győr melletti Bőnyben 2016. October 26. 10:16 , az ismert szélsőjobbos id. Györkös István házában tartott házkutatás közben, a halálát gépkarabélyból származó lövés okozta. Nem sokkal később a rendőrség lecsapott Rajtaütött a TEK a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőin 2016. November 15. 19:18 a Nemzeti Arcvonal nevű félkatonai szervezetre, ennek volt a vezetője korábban Győrkös.

Tánczos Mihály

A megsérült, majd felgyógyult vádlott ügyét a szombathelyi törvényszék kapta meg Szombathelyen tárgyalják a bőnyi rendőrgyilkos ügyét 2018. January 26. 14:36 , a tárgyalás idén áprilisban kezdődött. Elkezdődött a bőnyi rendőrgyilkosság tárgyalása Szombathelyen 2018. April 25. 09:52 Az első tárgyaláson mi is ott voltunk "Biztos, hogy nem "baráti tűz" miatt vesztette életét a rendőr" - Frissítve 2018. April 25. 12:40 , ás már itt elhangzott az állítás, hogy a végzetes lövés nem Győrkös gépkarabélyából származott. A tárgyalás következő fejezete szeptemberben volt Szombathelyen tárgyalják a bőnyi rendőrgyilkosságot 2018. September 28. 20:10 , és ma folytatták a pert.

A mai tárgyaláson meghallgatták a vádlottat, aki szerint az ellene felhozott vád - az ő gépkarabélyából származó lövedék oltotta ki 2016. október 26-án a bőnyi otthonában házkutatást végző rendőr őrnagy életét - egyedül az igazságügyi fegyverszakértő szakvéleményén alapul, az pedig alaptalan állításokat tartalmaz,

elfogult és koholt

bizonyítékokat hozott fel ellene, amelyeket más szakértői szakvélemények cáfoltak.

A vádlott a tárgyaláson azt kérte a bíróságtól, hogy az indítson büntetőeljárást a hivatalosan felkért igazságügyi fegyverszakértő ellen.

A bíróság meghallgatta a bűncselekmény napján a helyszínen tartózkodó rendőrnő és a segélyhívó központ közötti telefonbeszélgetés hangfelvételét. A felvételen hallható, amint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársa beszámolt a történtekről, mentőt és erősítést kért a helyszínre.

Tánczos Mihály

A segélykérő diszpécsere akkor is a vonalban volt, amikor a vádlott felesége kiszaladt a házból, a felvételen hallható, amint a rendőrök arról faggatják, megsérült-e a kollégájuk.

A fiatalember vérzik, akit a férjem lelőtt

- hallható az asszony hangja a felvételen.

A feleséget - aki ott volt a szobában, ahol a tűzharc zajlott - nem hallgatták meg a perben, nem köteles tanúskodni a férje ellen. Az ügyész viszont a felvétel alapján a tárgyaláson megkérdezte a vádlottól, hogy mit szól felesége szavaihoz. Győrkös István erre azt válaszolta, hogy azoknak nincs jelentőségük az ügyben.

A védelem ismét kérte, hogy helyszíni tárgyalást is tartsanak az ügyben, újabb szakértők, köztük egyesített fegyverszakértői és orvos szakértői szakvélemény elkészíttetését indítványozta. Az ügyész viszont nem tartott szükségesnek újabb bizonyítást, így a vádlotti és védői indítványok elutasítását kérte.

A bíróság végül - a védelem kéréseinek részben helyt adva, részben azokat elutasítva - újabb egyesített szakértői szakvélemények elkészítését rendelte el, továbbá pszichológus és pszichiáter szakértő kirendeléséről is döntött.

A tárgyalás 2019. február 20-án és 21-én folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló