Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bosszúálló férfiak és nagy bajt okozó, gondatlan betegszállító

A Vas megyei Főügyészség három tanulságos esete.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedden délelőtt sajtóközleményt adott ki a Vas Megyei Főügyészség, amelyben három egymástól független bűncselekményt foglalt össze.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mind a három tanulságos történet.

1. Furcsa bosszút állt a féltékeny szerető

A Sárvári Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020 márciusában a 112-es segélyhívón valótlanul bejelentette, hogy a párja ellopott tőle 300 ezer forintot.

A férfi a kiérkező járőröknek a vád hamisságát beismerte.

Mint kiderült, a férfi azért vádolta hamisan a barátnőjét lopással, mert

meg akarta bosszulni amiatt, hogy megcsalta őt.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

2. A bosszúálló üzletember

A Szombathelyi Járási Ügyészség polgári ügyben kényszerítés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020 januárjában azzal fenyegette meg volt élettársát, hogy ha a köztük gyermektartásdíj megállapítása és a közös gyermekükkel a kapcsolattartás szabályozása miatt folyamatban lévő polgári perben nem fogadja el az általa felajánlott tartásdíjat és láthatási feltételeket, akkor

az egyik veszteséges vállalkozásába mint közreműködő személyt bevonja a nőt, és nyakába akasztja a cég mintegy 20 milliós tartozásának a felét.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

3. Nagy bajt okozott a gondatlan betegkísérő

Sárvári Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a betegkísérővel szemben, aki a vád szerint 2019 augusztusában betegszállítás közben okozott súlyos sérülést egy idős embernek.

A vádirat szerint a vádlott egy betegszállítást végző cég betegkísérőjeként dolgozott. A 82 éves, segítség nélkül mozogni nem tudó sértettet Sárvárról kellett otthonába szállítani, mert kezelése befejeződött.

A szállítást megrendelő orvos a betegszállítási adatlapon feltüntette, hogy a sértett csak fekve szállítható, de a vádlott a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor

az idős embert kerekesszékben akarta a kórházból kitolni a betegszállító autóhoz, azonban a nő lába elakadt, a kerekesszék alá fordult, és eltörött.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés