Kirúgták a Vas Népét is kiadó PLT egyik ügyvezetőjét

Tegnap nagy tisztogatás kezdődött, az eredmény nem feltétlenül pozitív.

Filmekbe illő jelenet zajlott le tegnap Veszprémben, a Vas Népét, a zalai, Veszprém és Fejér megyei napilapot és több más újságot kiadó PLT székházánál. A történtekről a veszprémkukac.hu számolt be.

Azonnali hatállyal

Tegnap reggel a kiadó székházánál megjelent néhány, németül beszélő férfi, a tulajdonosok képviseletében, és az érkező Szabó Miklós ügyvezetőt be sem engedték már a székházba, a céges autó kulcsait is azonnal le kellett adnia. A PLT oldalán már el is tűnt a vezetőség tagjai közül.

Szabó MIklós
Forrás: mmonline.hu

A nap folyamán aztán több vezető munkatársnak is felmondtak, azoknak, akiket Szabó Miklós embereinek tartanak. Bővebb információ még nincs, annyit lehet tudni, hogy Szabó egy, a PLT-t érintő tranzakció miatt lett vállalhatatlan a német tulajdonosok számára.

A cég két vezető ügyvezetője, Szabó Miklós és Kázmér Judit között éveken át folyt a vetélkedés, most Kázmér Judit kezébe került az egész médiabirodalom. Mi is sokat írtuk az elmúlt években a PLT-ben és a Vas Népében történt kirúgásokról, ezekkel a régi, tapasztalt újságírókat távolították el Elbocsátották a Vas Népe MÚOSZ-díjas fotóriporterét 2013. July 09. 21:27 , és fiatal, befolyásolható emberekkel pótolták őket.

Marad a Fidesz-párti irány

Azt nem tudjuk, hogy a kirúgások mögött melyik ügyvezető állt, de az közszájon forog, hogy a Fidesz- és kormánybarát hangvétel főként Kázmér Judit embereinek és az ő irányításuknak köszönhető.

Kázmér Judit, balra Mehlhoffer Tamás, jobbra Halmágyi Miklós
Bonyhádi Zoltán

Azt mondják, hogy a Vas Népénél ő támogatja a digitális főszerkesztőt, Mehlhoffer Tamást, és az ő közös munkájuk nyomán fonódtak össze a szombathelyi Médiaközponttal és a Fidesszel Összefonódott a Fidesz a Pannon Lapokkal és a Vas Népével 2014. September 08. 07:58 .

A Szabó Miklós kirúgását követő elbocsátáshullám jelenleg is zajlik, később visszatérünk az ügyre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet