Megy vagy marad a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója?

Fontos döntés előtt áll az új baloldali városvezetés Szombathelyen. Ha nem jól kezelik Halmágyi ügyét, könnyen rájuk süthetik a bélyeget: ők se különbek, mint az elődeik.

Ahogy megírtuk, és számos sajtóorgánumban megjelent a hír, jogosulatlan bankkártyahasználat miatt vizsgálatot rendelt el az önkormányzat Halmágyi Miklós, a Médiaközpont igazgatója ellen Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 .

Három esetről volt szó.

Az elsőben egy kegyeleti szolgáltatást végző társaságnak fizetett 276 ezer forintos tételt a céges bankkártyával az igazgató, a másik két esetben szállodai szobák díját egyenlítette ki vele.

A vizsgálat során az igazgató azt mondta, a temetést véletlenül fizette a céges kártyával, és az összeget később visszatérítette.

Mind a siófoki Janus Boutique Hotel & Spa hotelben , mind a budapesti Hotel Palazzo Zichyben szobafoglalást azzal indokolta, hogy hivatalos úton vett részt. (Siófokon két éjszakáért 88 ezer forintot, míg Budapesten egyetlen éjszakáért 58 ezer forintot fizetett.) Ám ezeknek az utaknak nem voltak hivatalos kiküldetési papírjai. A vizsgálat során felmerült az is, hogy az igazgató nem egyedül vette igénybe a szállodai szobát. Ez a leegyszerűsített tényállás, aminek a részleteit elolvashatják a már említett cikkünkben.

Mi is a dilemma?

Mondhatnánk azt, ha még így is történt, mi az a közel félmillió forint, amiről most vizsgálódnak, amikor ebben az országban milliókat, sőt milliárdokat tesznek következmények nélkül zsebre, és az állami, önkormányzati állások nyújtotta áldásokból jut a családnak, feleségnek, vagy akár barátnőnek is?

Ám akik Szombathelyen a Fidesz leváltásra szavaztak, valószínűleg pont nem ezt akarták. S mint tudjuk, jóval könnyebb az átlagembernek egy budapesti szép szállodai szobát elképzelni, mint nyomon követni Mészáros Lőrinc milliárdos céghálójának alakulását. Ráadásul itt egyszerűbb hivatalosan is utánanézni a történteknek. Például a szállodai bejelentőlapon ott van, hogy az igazgató valóban egyedül vette-e igénybe a szállodai szobákat? - s ezzel véget lehet vetni az esetről régóta hallható pletykáknak…

Most zajlik az önkormányzat rendkívüli belső vizsgálata, amelyet Nemény András polgármester rendelt el. Halmágyi pedig azt mondta nekünk, hogy élőszóban, a hóvégi közgyűlésen szeretné megvédeni magát. Kiderül, mi lesz a végeredmény.

Ám, ha valami nem stimmel - hiába „csak” ennyiről van szó -, a városvezetésnek új embert kell keresnie az általuk kinevezett igazgató helyett a Médiacentrum élére. Különben könnyen rájuk sütik a bélyeget: ti sem vagytok különbek a fideszeseknél, pedig mást ígértetek…

Halmágyi Miklóst 2019 márciusában nevezték ki a Szombathelyi Médiacentrum vezetőjének. Nem sokkal azután, hogy a baloldal többséget szerzett a városi közgyűlésben. Tőle várták, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbá teszi az addig a Fidesz által uralt önkormányzati médiát.

Halmágyi Miklós
Józing Antal

Halmágyi neve nem ismeretlen a vasi médiában. A rendszerváltás után egy független lap vezetőjeként ismerhették meg őt, majd 1993-tól évtizedekig volt a főszerkesztője a Vas Népe megyei napilapnak. Dolgozott baloldali- és jobboldali önkormányzat alatt, ő volt a Pannon Lapok Társaságának talán legtovább működő főszerkesztője. Egészen 2017-ig töltötte be az akkor már erős Fidesz bástyának számító megyei napilapnál ezt a pozíciót. Ezután kommunikációs tanácsadással foglakozott 2019-ig, amikor a Médiacentrum igazgatója lett. A kinevezésekor vele készült interjúnkat itt olvashatják Halmágyi Miklós: Kemény lesz, de májusban el kell indulnia a Savaria Fórumnak 2019. April 01. 18:06 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet