Bele akart avatkozni az önkormányzati cég működésébe a szombathelyi képviselő?

Nemény András polgármester feljelentést emlegetett.

Nem is olyan régen írtuk, Olvasónk panaszkodott, hogy nagy a fű Oladon, másnap jött a meglepetés May 16. 15:15 hogy a látszat szerint Szombathelyen a fűnyírás a város legnagyobb problémája, ami komoly politikai vitákat is generál.

Ami, persze, hálás politikai téma, hiszen mindig van olyan közterület a városban, ahol magasabb a fű. A fűnyírás kritikának Horváth Gábor (Fidesz) az egyik élharcosa, aki a Facebook szerint mindenhová visz magával mérőszalagot, és rendszeresen posztol a nagy fűről.

A csütörtöki közgyűlésen ismét ezt tette, hosszan sorolta a szerinte nyíratlan területeket, és kritizálta a Szomparkot, valamint az önkormányzati cég által megbízott alvállalkozókat.

Fűnyírás Oladon.
Mészáros D. Zsolt

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester aztán felhívta a képviselő figyelmét arra, hogy tartózkodjon a jogsértésektől. A polgármester szerint a képviselő bele akart avatkozni a Szompark működésébe, a cég vezetésének egy olyan alvállalkozót ajánlva, aki szerinte jobban el tudná látni a munkát.

Nemény hozzátette, a Szompark pályázatot írt ki a szombathelyi vállalkozásoknak azért, hogy alvállalkozókat találjon a fűnyírásra. Az említett vállalkozás nem pályázott, a Szompark ezért nem tudja megbízni a munkákkal. Megjegyezte, ha a képviselő folytatja a jogsértést, a feljelentést sem zárja ki.

Horváth Gábor reagálásában azt mondta, ő nem lobbizott a vállalkozó érdekében, egy félreértést akart tisztázni, ezért beszélt a cég vezetőjével. Csak közvetítő szerepet játszott, mert a lakók aláírásokat gyűjtöttek, és ő ezeket továbbította az ügyvezetőnek.

A Fidesz-frakció több tagja is lobbizásnak nevezte, amit a képviselő tett, Takátsné Tenki Mária szerint csak a véleményét fejezte ki. László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester kijelentette, a Fidesz által meghozott lobbitörvény éppen a választott önkormányzati és országgyűlési képviselőket zárja ki a törvényes lobbizásból.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet