Olvasónk panaszkodott, hogy nagy a fű Oladon, másnap jött a meglepetés

Bárcsak minden kívánság így teljesülne.

Szombathely azért nem lehet olyan rossz hely, ha a legnagyobb gond, hogy mikor nyírják le a füvet - fakadt ki egy távolabb élő ismerősünk cikkeinket olvasva.

Valóban úgy tűnhet, hogy a fűnyírás mindennek alfája és omegája, ha magas a fű, akkor az univerzum léte forog veszélyben, ha lenyírták a füvet, akkor minden szuper, de csak addig, amíg nem nő meg ötcentisre, és minden kezdődik elölről.

fűnyírás Oladon
Tényleg magas volt a fű Oladon
Mészáros D. Zsolt

De ezzel nincs is baj, az adófizető lakosság azt várja, hogy figyeljenek rá és teljesítsék a kéréseit, az önkormányzatnak és cégeinek meg el kell viselniük, ha kritizálják őket, és elvárásokat fogalmaznak meg velük szemben.

Május elején a Pázmány Péter körútról magas füvéről kaptunk fotókat Egy kicsit megnőtt a fű a Pázmány Péter körúton Szombathelyen 2022. May 05. 17:15 olvasónktól, pár nappal később a Joska-Oláról, a múlt héten az egyik lakóparkból panaszkodtak Kinek kellene lenyírnia a füvet az új szombathelyi lakóparkban? (Frissítve) 2022. May 12. 06:57 , ott viszont világossá kellet tenni, hogy vannak olyan területek, ahol nem az önkormányzat feladata füvet nyírni. Egyébként cikkünk Kinek kellene lenyírnia a füvet az új szombathelyi lakóparkban? (Frissítve) 2022. May 12. 06:57 megjelenése után egy nappal olvasónk jelezte, hogy ott is lenyírták a füvet.

fűnyírás Oladon
De megjött a traktor
Mészáros D. Zsolt

A múlt pénteken, 13-án aztán arról tudósíthattunk, hogy új gépeket kapott a Szompark, az egyiket a cég vezetője ki is próbálta.

A hétvégén aztán Oladról jelezte egy olvasónk, hogy magas a fű. Ezt írta:

"Az oladi városrész katasztrofális állapotba van. Helyenként közel két méteres gáz lép el bennünket. A Nagy László (Dolgozok útja) területén egyszer volt idén nyírva itt a fű. Itt jelölt ki az önkormányzat kutyafuttatót ahova a város minden részéről hozzák a kutyákat. De fűnyírás több mint egy hónapja nem volt. Helyenként, főleg a vízkivételi helyek sávján a másfél méter magasságot is eléri a gaz. Egyre több kutya és ember betegszik meg az allergia miatt. Ha kérik készítek képeket is. A probléma sürgős megoldást követel."

Hétfő délelőtt el is mentünk megnézni, mekkora is a fű Oladon. Valóban találtunk magas füvet az említett területen, de egy traktoros fűnyírót is, ami éppen serényen nyírta a füvet a réten. Cikkünk fotói ott készültek, és egy rövid videó is.

De felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a Szompark a Facebook-oldalán minden hétfő reggel közzéteszi a heti fűnyírási tervet. Ezen a héten itt nyírnak füvet a Szompark munkatársai:

 • KISZ-lakótelep befejezése
 • Körmendi út
 • Stromfeld-lakótelep
 • Minerva-lakótelep
 • Olad-lakótelep
 • Derkovits-lakótelep (Hatos ütem)
 • Felszabadulás úti park
 • Északi ipartelep
 • Déli ipartelep
 • Zanat
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Jelentem