Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A büntetőpontok mellett jönnek a rendőrségi jutalompontok is

Ha szabályosan közlekedünk, ajándékot kapunk.

Azt már egészen megszoktuk, hogyha hibázunk a közlekedéseben, akkor pontokat veszítünk, és ha sikerült 18 egységnyit összehoznunk, akkor ugrik a jogosítvány.

Ha malus van, akkor legyen bonus is, gondolhatták a rendőrségnél, hogy aztán összeálljon valami olyasmi, mint az élelmiszerláncok hűségpont-rendszere.

A Vezess.hu információi szerint az ORFK augusztus elején indítja el a OBBPoint applikációt, melynek segítségével jutalompontokat gyűjthetnek azok az autósok, akik egy-egy útszakaszon betartják az érvényes sebességhatárokat.

Azt mondjál, ez lesz az első ilyen az egész földkerekén.

Azt ígérik, a rendszer csak jutalmaz, nem büntet
Mészáros D. Zsolt

A szoftver minden szakaszon pontosan tudja, hogy mekkora a megengedett maximális sebesség, ahogy azt is, hogy hol vannak időszakos korlátozások. Nem tekinti szabálysértésnek az applikáció, ha valaki rövid ideig, pl. előzéshez az ajánlottnál nagyobb mértékben lépi túl a megengedett maximális sebességet. Feltéve persze, hogy az előzés befejezése után a sofőr visszalassít a megengedett sebességhatárra. Az OBBPoint hamarosan letölthető lesz Android- és iOS-változatban is – írja a lap.

És mit csinálnak aztán a szabálykövető autósok a pontjaikkal?

Nos, ez nem teljesen világos még, egyelőre annyit tudni, hogy üzletekben, shopokban és szolgáltatóknál lehet majd kedvezményeket kapni, illetve ajándéksorsoláson vehetnek részt, és akár autót is nyerhetnek.

A nagy kérdés persze az, hogy mit kezd a rendőrség azokkal az adatokkal, amelyek arról tanúskodnak, hogy nem tartottuk be a szabályokat. Akkor jutalompontok helyett bírságcsekket kapunk?

Berzai Zsolt, az ORFK titkára ezt cáfolta a lapnak:

Nem! És ha lenne is ilyen szándék, mint ahogy nincs, sem az applikáció, sem maga a rendszer nem lenne alkalmas rá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra