Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Burgenlandban láthatóan jól megfogták a járványt

Itt vannak a legújabb adatok és a földrajzi elosztás.

A hivatalos adatok szerint Vas megyében jelenleg 9 koronavírus-fertőzött van, míg Burgenlandban 203.

Első pillantásra tehát mi jobban állunk, vagy mert még nem ért hozzánk a betegség vagy éppen sokkal ügyesebbek vagyunk.

De valószínűleg akkor járunk közelebb az igazsághoz, ha azt mondjuk, nem sok értelme van az almát a körtével összehasonlítani, a különböző országok egészen más módszertant követnek a tesztelésre és a statisztikák elkészítésére, és magára a lakosság informálására is.

Például az osztrákok a kezdetek óta nagyon pontos, járásra lebontott adatokat közölnek a koronavírus-betegekről és a járvány terjedéséről.

Innen lehet tudni, hogy – ne kiabáljuk el, de - mintha a szomszédban sikerült volna megfogni, vagy legalábbis alaposan ellaposítani a betegség terjedését.

Amikor hétfőn megnéztük Itt vannak a legfrissebb burgenlandi koronavírus adatok, területi megoszlással 2020. March 30. 10:54 a burgenlandi adatokat, azt láttuk, hogy a fertőzöttek száma 171 volt.

A mai 203 azt jelenti, hogy emelkedett ugyan a betegek száma, de a négy nap alatti 19 százalékos emelkedés nagyon mérsékeltnek számít.

Járásokra bontva a burgenlandi fertőzöttek száma (zárójelben a hétfői adat):

 • Neusiedl: 45 (41)
 • Eisenstadt-Umgebung: 14 (12)
 • Eisenstadt: 12 (10)
 • Rust: 0
 • Mattersburg: 29 (22)
 • Oberpullendorf: 15 (13)
 • Oberwart: 69 (58)
 • Güssing: 11 (8)
 • Jennersdorf: 8 (7)
 • Burgenlandban eddig három ember hunyt el a járványban.

  Jelenleg 868 ember van karanténban, míg az oberpullendorfi kórház e célra kialakított részlegén 9 embert kezelnek, közülük hárman vannak az intenzív osztályon.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek

  Tovább az oldalra