3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Célegyenesben Szombathely új rendezési terve

Még 8 napunk van, hogy szóljunk, ha valami nem tetszik.

A közgyűlés néhány hét múlva tárgyalja Szombathely új településrendezési tervét, amely nem a 2006-os módosítása lesz, hanem az új törvényekhez igazított új rendelet.

Ennek ismertetése és társadalmi vitája történik most ezekben a napokban, hetekben, így többek között 25 államigazgatási szerv is megkapta véleményezésre.

Mindez hétfőn este a városháza nagytermében hangzott el, ahol lakossági fórumot tartottak a készülő tervről, amelyet egy 114 tételt tartalmazó, úgynevezett munkafüzetben foglaltak össze. Elvileg a személyes jelenléti fórum nem lenne kötelező, de a városvezetés mégis fontosnak tartotta a hagyományos meghallgatást.

Nem volt teltház
Jozing Antal

A téma fontosságához képest nem túl sokan, körülbelül kéttucatnyian vettek részt az eseményen, amin Sütő Gabriella főépítészen és Gergye Pétert településtervezőn kívül jelen volt Nemény András polgármester és Horváth Attila alpolgármester is.

A közönség soraiban láttuk Takátsné Tenki Mária, Horváth Gábor és Koczka Tibor képviselőket.

Bevezetőként Sütő Gabriella és a Gergye Péter ismertette az új rendezési terv alapelveit, amelynek lényege, hogy megtalálják a választ a túlépítésekre és a város horizontális terjeszkedésére.

„Nem lesz újabb kijelölt lakópark”

- hangzott el megnyugtatásként.

A mintegy másfél órás fórumon mindössze négy vitatható témát vetettek fel a lakók, meglehetősen egyedieket (pl. mi és miért épülhet a szomszéd telken). Valamennyire kilógott a sorból a herényi temető kacifántos ügye, amelyre még visszatérünk.

Gergye Péter, Sütő Gabriella, Horváth Attila és Nemény András
Jozing Antal

Az a szakemberek és a városvezetők szavaiból egyébként kiderült, hogy nemcsak politikai, de gyakorlati okokból is szerencsétlen volt bizonyos önkormányzati jogköröket a kormányhivatalhoz delegálni, merthogy így nemcsak a döntési szintek forgácsolódtak szét, de a felelősség is.

Az új településrendezési tervről majd minden bizonnyal jókat vitáznak a képviselők, de most 8 napja van mindenkinek, hogy megírja véleményét a tervezetről a foepitesz_KUKAC_szombathely_PONT_hu mailcímen.

Az említett munkafüzet tételeit itt tudja megnézni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet