Ciprusi cégeknek is jutott pénz a Falcótól

A Nyugat.hu arra is kíváncsi, milyen szerződések alapján történt mindez és persze vannak kérdéseink a Popgyákunik Péter ügyvédi irodájának juttatott pénzekkel kapcsolatban is.

A Nyugat.hu még novemberben számolt be arról, hogy egy feljelentés szerint 2009 novembere és 2010 áprilisa között a Falco kosárlabdacsapata 23 millió forintot utalt át Popgyákunik Péter ügyvédi irodájának. A feljelentés tényét akkor az ügyészség és a rendőrség is megerősítette, azóta azonban nem történt semmi.

Így ma honlapunk levélben kérte Gráczer György ügyvezetőt az alábbi közérdekű adatok kiadására.

„Kérjük, tájékoztassanak minket arról, hogy 2009. január 1. és 2010. december 31. között mikor és mekkora összeget utaltak át a Popgyákunik és Bozzay Ügyvédi Iroda részére. Ezen utalások és kifizetések milyen szerződéseken, illetve jogcímeken alapultak. Mi indokolta, hogy a Popgyákunik és Bozzay Ügyvédi Iroda számláján keresztül történtek a kifizetések? Mennyi ideig kezelte az ügyvédi iroda számláján a cégük által átutalt összeget? Jogosult volt-e az ügyvédi iroda a bankszámlán kezelt pénzösszeg után járó kamatoknak az ügyvédi iroda részére való megtartására? Volt-e ügyvédi letéti szerződés a kft. és az ügyvédi iroda között, amennyiben igen, kérjük kiadni annak másolatát.”

Novemberi cikkünkben Popgyákunik Péter azon kijelentésére, mely szerint ügynöki jutalékot fizetett ki a letéti számlájára érkező pénzből, már megírtuk, hogy információink szerint a Falco ügynöki jutalékot ciprusi cégeknek is fizetett.

Azóta ezen információink, egy internetre felkerülő bankszámlakivonatból bizonyítást nyertek, így ezekkel a cégekkel kapcsolatban is feltettük kérdéseinket.

„Kérjük, tájékoztassanak minket arról, hogy 2009. január 1. és 2010. december 31. között mikor és mekkora összeget utaltak át két ciprusi cég számlájára – Chathill Sport Enterprises Limited; Executive Pro Menegment. Ezen utalások és kifizetések milyen szerződéseken, illetve jogcímeken alapultak, kérjük a szerződések másolatának kiadását.”

„Ezeken a cégeken kívül fizetett-e a Falco KC Szombathely Kft. más cégek részére a játékosokkal, vagy ügynökökkel összefüggésben, bármilyen jogcímen, amennyiben igen, úgy ezen utalások és kifizetések milyen összegűek voltak, milyen szerződéseken, illetve jogcímeken alapultak, kérjük a szerződések másolatának kiadását.”

„Kérdés az is, hogy kik látták el a partner cégek képviseletét, kivel tartotta Gráczer György ügyvezető a kapcsolatot a kifizetések vonatkozásában?”

Bízunk benne, hogy a közérdekű adatokhoz mihamarabb hozzájutunk és sikerül tisztán látni ebben az ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Címlapon