Kitettek magukért a szombathelyi kung-fusok az Európa-bajnokságon

Pintér Bálint és Bődy Gergely is megmutatta, hogy mit tud.

A szombathelyi Controll SE kung-fu szakosztályának versenyzői Görögországban jártak a 6. Tradicionális Kung-Fu Európa-bajnokságon, amely november 10-től 16-ig zajlott Loutrakiban. A versenyt kétévente szervezi a European Wushu Federation (EWUF), amely a hivatalos nemzetközi szövetsége a kínai eredetű kategóriákat felvonultató versenyeknek.

A két szombathelyi sportoló a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szövetség válogatottjának tagjaként formagyakorlatban (pusztakezes és rövidfegyveres), valamint a Qingda (light-contact küzdelem) kategóriában indultak.

Bődy Gergely pusztakezes formagyakorlatban 4. helyen végzett – néhány tized ponttal lemaradva a dobogóról –, rövidfegyveres kategóriában pedig 11. lett.

Controll SE

Pintér Bálint küzdelemben képviselte a magyar színeket, a -80 kg-os súlycsoportban. A kategóriában 7 versenyző indult, kis szerencsével Bálint előnyerőként került a legjobb négy közé. Magabiztosan győzte le portugál ellenfelét, a döntőben viszont a román versenyző jobbnak bizonyult, így a Controll SE versenyzője ezüstéremmel zárta a kontinens viadalt.

A Controll SE versenyzőinek felkészülését Koszogovits Mihály kung-fu és kick-box edző segítette.

Controll SE

A magyar válogatott is kimagaslóan szerepelt, a Szakszövetség versenyzői 6 arany, 3 ezüst es 7 bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot, amely az eddigi versenyek esetében a legjobb eredmény.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport