Csák János miniszter kalandjai Odüsszeusszal

Megbukna érettségin a kultúráért felelős leendő tárcavezető.

Sokaknál kiverte a biztosítékot Csák János a mai meghallgatásán előadott szövegével, amellyel azt bizonyította, olyan ember lett felelős a konzervatív-keresztény kormányban a magyar kultúráért, akinek lövése sincs még az ókori görög mitológiárról sem. Leginkább Péterfy Gergely író akadt ki a különös mondatokon, és Facebook-oldalán reagált rá a következőképpen:

„Remélem, minden középiskolás számára nyilvánvaló, hogy Csák “Odüsszeusz” János miniszter Odüsszeia-értelmezésével megbukna az érettségin. Azt bírta mondani ez a nagyszerű és művelt férfiú, hogy “olyan leszek, mint Odüsszeusz, amikor a szirének mellett hajózik el. Viaszt öntök a fülembe, nem engedem el az abszolút mércét”.

Mint minden valamire való gimnazista tudja, Odüsszeusz nem öntött viaszt a fülébe, mert ő épphogy hallani akarta a szirének énekét, a társai fülét ellenben azért dugta be viasszal, hogy a köztudomásúlag őrületet okozó szirén-éneket nekik ne kelljen végighallgatniuk. Odüsszeuszt itt is határtalan kíváncsisága vezette. Az árbocrúdhoz pedig azért kötöztette magát, nehogy az ének hatására erőt vegyen rajta az őrület és nehogy hanyatt homlok rohanjon - vagyishogy ússzon – a szirének karmai közé. Hogy az abszolút mérce szorongatása alatt mit értett ez a nagy műveltségű férfiú, azt csak találgatni lehet, feltehetően valami olyasmire gondolt, amibe az asztal alatt kell kapaszkodni. (Spolier: az nem a bajusza.)

Remek érzés magyarnak lenni egy olyan hazában, ahol a megfelelő emberek vannak a megfelelő pozíciókban, és ahol érdemes energiát fektetni a tanulásba, mert magasra lehet jutni vele! Tanulj, fiatal! (Vigyázat! A szöveg iróniát tartalmaz!)”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet