Csaknem száz viharkárt számoltak fel a vasi tűzoltók szombaton

Szombaton a reggeli órákban az ország nyugati régióiba, így Vas vármegyébe is megérkezett a viharos erejű szél. A közel száz kilométer per órás széllökések következtében a Vas vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak összesen 98 kárhelyszínen segítettek.

Többségében kidőlt fák, leszakadt faágak jelentettek gondot, villanyvezetékek szakadtak le, villanyoszlopok dőltek ki, de az erős szél az épületekben is kárt tett.

A tűzoltók kárhelyszínről, kárhelyszínre jártak és folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán. Kőszegen családi házra, Uraiújfalu településen pedig villanyvezetékre dőlt egy nagy fa, ami ennek következtében le is szakadt.

Szombathelyen, a Kötő utcában egy ház tűzfala dőlt ki. Körmenden, a Tilalmasi utcában kéményt bontott a viharos szél, Vasváron a Vasvári Pál utcában vakolat omlott az ott parkoló személyautóra. Nicken, a Jázmin utcába tövestül fordult ki egy fa, Celldömölkön a Kőtörő utcában családi ház lemezfedelét szabta le a szél.

Répcelakon a tűzoltók a helyi katolikus templomnál nyújtottak segítséget, ahol a tetőszerkezetet rongálta meg a vihar, Sárváron a Hunyadi János utcában pedig parkoló autókra dőlt fát távolítottak el az egységek. - írja a katasztrófavédelem honlapja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek