Családbarát lett az Audi és az ELTE is

Az Audi Hungaria Zrt., az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az EXIM Magyarország kapta meg a Családbarát hely tanúsító védjegyet a Családbarát Magyarország Központban rendezett ünnepségen kedden Budapesten. Az indoklás szerint a díjazottak rugalmas foglalkoztatással és sokrétű támogatással segítik a munkavállalókat.

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott, a három díjazott eltérő tevékenységet végez, de közös bennük, hogy a dolgozóikra és ügyfeleikre is figyelnek, jó gyakorlatok alkalmazásával.

Kiemelte: a családtámogatási rendszer ma már több mint harmincféle elemből álló komplex rendszer, hátterében az a szemlélet áll, amely a közélet szempontrendszerébe be akarja emelni a családokról való gondolkodást.

A munka és a család egyensúlyának megteremtése fontos szempont, különösen a nők esetében - mondta, hozzáfűzve: a kormány családpolitikája mindig a döntés szabadságát hangsúlyozta a munka és családi élet összehangolásában.

A 12 ezer főt foglalkoztató Audi Hungaria a korszerű munkakörnyezetért, az atipikus és rugalmas foglalkoztatásért, az egyedálló juttatási csomagokért kapta a védjegyet.

A 4500 főt foglalkoztató Eötvös Loránd Tudományegyetem családbarát tevékenységét azért ismerték el, mert a fizikai és mentális egészségügyi támogatások mellett gyermekszületéskor is támogatást nyújt a családoknak, illetve az egyetem oktatási intézményeiben kaphatnak óvodai, bölcsődei, iskola elhelyezést a munkavállalók gyermekei.

Az EXIM Magyarország az atipikus és rugalmas munkaformákért, a sokrétű családtámogatási juttatásokért, szűrőcsomagokért és biztosításokért kapta a védjegyet.

Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője kifejtette: a védjegy négyéves története alatt csaknem 2300 szervezetet sikerült tanúsítani, 310 ezer hazai munkavállalóhoz és családjaikhoz jutnak el a családbarát intézkedések. A védjegyet a szigorú kritériumoknak megfelelő pályázók két évig használhatják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek