Családbarát lett az Audi és az ELTE is

Az Audi Hungaria Zrt., az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az EXIM Magyarország kapta meg a Családbarát hely tanúsító védjegyet a Családbarát Magyarország Központban rendezett ünnepségen kedden Budapesten. Az indoklás szerint a díjazottak rugalmas foglalkoztatással és sokrétű támogatással segítik a munkavállalókat.

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott, a három díjazott eltérő tevékenységet végez, de közös bennük, hogy a dolgozóikra és ügyfeleikre is figyelnek, jó gyakorlatok alkalmazásával.

Kiemelte: a családtámogatási rendszer ma már több mint harmincféle elemből álló komplex rendszer, hátterében az a szemlélet áll, amely a közélet szempontrendszerébe be akarja emelni a családokról való gondolkodást.

A munka és a család egyensúlyának megteremtése fontos szempont, különösen a nők esetében - mondta, hozzáfűzve: a kormány családpolitikája mindig a döntés szabadságát hangsúlyozta a munka és családi élet összehangolásában.

A 12 ezer főt foglalkoztató Audi Hungaria a korszerű munkakörnyezetért, az atipikus és rugalmas foglalkoztatásért, az egyedálló juttatási csomagokért kapta a védjegyet.

A 4500 főt foglalkoztató Eötvös Loránd Tudományegyetem családbarát tevékenységét azért ismerték el, mert a fizikai és mentális egészségügyi támogatások mellett gyermekszületéskor is támogatást nyújt a családoknak, illetve az egyetem oktatási intézményeiben kaphatnak óvodai, bölcsődei, iskola elhelyezést a munkavállalók gyermekei.

Az EXIM Magyarország az atipikus és rugalmas munkaformákért, a sokrétű családtámogatási juttatásokért, szűrőcsomagokért és biztosításokért kapta a védjegyet.

Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője kifejtette: a védjegy négyéves története alatt csaknem 2300 szervezetet sikerült tanúsítani, 310 ezer hazai munkavállalóhoz és családjaikhoz jutnak el a családbarát intézkedések. A védjegyet a szigorú kritériumoknak megfelelő pályázók két évig használhatják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek