Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megszületett az ítélet Cseszkó Tamás újságíró ügyében

Tettestársaival együtt megsértette a számviteli rendet. Vagy fizet 200 ezret, vagy leüli.

A számviteli rend megsértése miatt, tárgyalás nélkül 200 nap elzárással egyenértékű pénzbírsággal sújtotta a bíróság Cseszkó Tamást, aki dolgozott már Hende Csaba nem hivatalos sajtósaként, a Vas Népe, és a Szombathelyi 7 nap újságírójaként, és számos más médiumban is. A bírságot 15 napon belül kell befizetnie, különben 200 napra leültetik.

Beismerte, megbüntették

A bíróság előtt lévő ügyről egy hónappal ezelőtt írtunk már „Álnok felelősségemet elismerem” - vádat emelnek Cseszkó Tamás ellen  2016. June 08. 18:05 . Cseszkó - későbbi tettestársaival együtt a Pointer Food & Média Kft-t irányította, a cég ellen csődbűntett miatt indult nyomozás. A bíróság megállapította, hogy Cseszkó és társai nem szabályosan vezették a könyvelést, emiatt a hatóságok nem ismerhették még a cég 2013. és 2014. évi pénzügyi jövedelmi helyzetét. Cseszkó amúgy beismerő vallomást tett „Álnok felelősségemet elismerem” - vádat emelnek Cseszkó Tamás ellen  2016. June 08. 18:05 a nyomozás során.

Tavaly Cseszkó Tamásnak ítélte oda a megyei közgyűlés a kiemelkedő vasi újságírónak járó Kuntár Lajos-díjat
BZ

A cégről és egyéb Cseszkó egyéb ügyeiről tavaly részletesen írtunk Ilyen egy csúcsra járatott sajtós: hálapénzek, adóügyek, bedőlt cégek 2015. September 15. 14:35 , a Pointer Food & Média Kft-t azért említettük meg, mert Cseszkó ezen a cégen keresztül számlázott a szimfonikus zenekarnak, és ezzel a céggel kapcsolatban idéztünk egy beszélgetést, amiben kijelentette, hogy a megbízási díj egy részét vissza kell fizetni

azoknak a jó embereknek, akiknek köszönhetőek a nagy pénzek, hogy ilyenek továbbra is legyenek

.

A nyomozás megállapította, hogy 2012 októberében a cégnek 806 ezer forint készpénze, 32 ezer forint bankbetéte és 100 ezer forint követelése volt. A Szombathelyi Törvényszék 2014 februárjában rendelte el a kft. felszámolását, a cégnek a főkönyvi adatok szerint ekkor 190 ezer szállítói tartozása, a Savaria Történelmi Karnevál Közalapítványnak 127 ezer forint tartozása, illetve 366 ezer adótartozása volt.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra