Csődbe ment az ikonikus osztrák csokit gyártó cég

Nem bírtak a koronavírus újabb és újabb hullámaival.

Csődbe ment a Salzburghoz közeli Grödigben gyártó családi vállalkozás, az eredeti Mozartkugeln gyártója, a Salzburg Schokolade - számolt be a forbes.hu. Mint kiderült, még a szakszervezetet is meglepte, hogy a cég kezdeményezte a fizetésképtelenné nyilvánítást.

Úgy tűnik, hogy a céget a covid-járvány érintette rendkívül kedvezőtlenül. A turizmus visszaesése és a törölt rendezvények miatt jelentősen csökkent a forgalmuk, de a pandémia miatt hetekig zárva voltak a bécsi és salzburgi édességüzletek is. Habár állami segítséget kaptak, a mostani lezárásokat már nem tudták átvészelni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy folytatódik-e valamiképpen a gyártás. A grödigi üzemben 140-en dolgoznak.

Pixabay
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság