Csokit, piát, vasat lopott Celldömölkről és Sárvárról, aztán még a tesójával is összebalhézott a kocsmában

A Sárvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, garázdaság vétsége és többrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat két férfival és egy nővel szemben.

A vádirat szerint az egyik vádlott 2021 májusától 2022 februárjáig sárvári és celldömölki üzletekből tulajdonított el különböző csokoládékat, szeszes italokat 50.000 Ft alatti értékben. A bűncselekményeket részben nőismerősével együtt követte el.

A megvádolt férfi 2021 szeptemberében a kerítésen lévő résen bement egy celldömölki cég telephelyére, ott 50.000 Ft alatti értékben fémet rakott össze, amit egy kukába rejtett, hogy később elszállítsa.

A vádlott elhatározta, hogy keres egy szállítójárművet, ezért néhány nappal később bement egy egyéni vállalkozó celldömölki telephelyére, majd az ott leállított tehergépkocsival a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül megpróbált kihajtani a telephelyről, hogy az autóval a korábban lopási szándékkal összekészített fémet elszállítsa.

A vádlott a telephely drótkerítésén keresztül akart kihajtani, azonban a kerítés előtti árokban a jármű fennakadt, így azzal nem tudta elhagyni a telephelyet. A vádlott a járművet és az összekészített fémet a helyszínen hagyta, majd az otthonába távozott.

A vádirat szerint a vádlott, a szintén megvádolt testvérével 2021 szeptemberében, Celldömölkön szórakozott az egyik presszóban, ahol hangoskodni kezdtek, amit a parkolóban is folytattak.

A presszóban italozó sértett kiment a vádlottakhoz, több alkalommal csendre intette őket, amit a vádlottak megelégeltek, és bántalmazni kezdték a sértettet, akit megütöttek, majd amikor a sértett a földre került, többször belerúgtak.

A vádlottak garázda magatartása alkalmas volt arra, hogy a közelben tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek