Csornánál egy autó áttörte a sorompót és elhúzott a vonat előtt

A 25 éves nőt elvakította a nap.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen, aki a sorompót letörve, az érkező vonat előtt haladt át a vasúti átjárón - közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a 25 éves nő 2022 októberében, a reggeli órákban egy Csorna melletti településen haladt autójával. Egy vasúti átjáró felé közeledett, és - fogalmaz a közlemény -

a szemből sütő nap vakító hatása miatt nem észlelte, hogy a fényjelző készülék piros jelzést ad és a sorompó is le van engedve.

]Bár a napfénytől nem látott jól, ennek ellenére nem lassított, hanem változatlan tempóval a vasúti átjáróba hajtott.

A sorompót letörte és az átjáró felé közeledő vonat előtt változatlan sebességgel áthajtott az átjárón.

A vonat vezetőjének nem kellett gyorsan fékeznie, a jármű átért előtte - olvasható a közleményben.

A vasúttársaság munkatársai alig egy órán belül megjavították a letört sorompót, de a javításig az átjáró biztosítási szintje csökkent.

A sorompó letörésével a sofőr kb. 30 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat. A büntetési tétel egy évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek