Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hiába vártuk, nem kaptunk választ Puskás Tivadartól és Hende Csabától a 273 millióért irodaházat vásárló fideszes munkatársról

A Human Operator Zrt. irodaházát vette meg a piaci ár alatt.

Március közepén jelentette be sajtótájékoztatóján Ipkovich: A szombathelyi polgármester közeli munkatársa vette meg jutányos áron a Humán Operator irodaházát 2018. March 16. 12:58 Ipkovich György baloldali szombathelyi képviselő, hogy a polgármester közeli politikai munkatársa a piaci árnál olcsóbban vette meg egy árverésen a Human Operator Zrt. irodaházát.

A Human Operator székháza a Puskás Tivadar utcában
Galériánk az irodaházról

A Humán Operator az előzetesben lévő, de kilenc hónap alatt vád alá sem helyezett Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozott, és ezzel úgy vették el a cég tulajdonát, hogy semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a cég bűncselekményt követett volna el.

A vevő, Szakács Marcell nem csak Puskás Tivadar mellett dolgozott, információink szerint Hende Csaba országgyűlési képviselő közeli munkatársa is volt. Ipkovich szerint a polgármesteri kabinetben bruttó 450 ezer forintot keresett havonta, ráadásul az ügy kirobbanása után fel is mondott Felmondott a szombathelyi polgármester fideszes tanácsadója, aki áron alul vette meg a Humán Operator irodaházát 2018. March 21. 10:56 a polgármesteri hivatalban.

Ipkovich György több kérdést is megfogalmazott a sajtótájékoztatón, ezekből néhányat továbbítottunk Puskás Tivadar polgármesternek és Hende Csaba országgyűlési képviselőnek. Ezeket:

 • Miből telik egy önkormányzati dolgozónak 273 millió forintos ingatlanra?
 • Ha nem a saját pénzéből vásárolta, akkor kinek a strómanja Szakács? Kinek az érdekében vásárolta meg az ingatlant?
 • Milyen tevékenységet végez valójában Szakács Marcell az önkormányzatnál havi 450 ezer forintért?
 • Előre eltervezett cél volt-e, hogy áron alul megszerezzék a Czeglédy cégének székhelyét adó ingatlant?
 • Igaz-e, hogy Szakács Marcell a szombathelyi Fidesz pártpénztárnoka, a kampánypénzek elosztója?
 • Támogatta-e Szakács Hende Csaba kampányát?
 • Nem érzik-e szégyennek, hogy ehhez képest a Styl 400 dolgozójának a nevezett összeg felét sem adták meg, hogy megtarthassák munkahelyüket?
 • Azóta több mint három hét telt el, válaszokat nem kaptunk. Pedig a választott politikusoknak, akik közpénzből kapják a fizetésüket, kötelességük lenne válaszolni a kellemetlen kérdésekre is.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra