Ipkovich: A szombathelyi polgármester közeli munkatársa vette meg jutányos áron a Humán Operator irodaházát

Az MSZP-s politikus szerint Orbán Viktor március 15-i beszédében erről beszélt, hogy elveszik a politikai ellenfeleik vagyonát. Czeglédyét most viszik.

Czeglédy-ügy címmel hívott össze sajtótájékoztatót péntek délelőtt Ipkovich György volt szombathelyi polgármester, jelenleg baloldali városi képviselő.

Ipkovich György

Kijelentette, új fejlemények, új tények vannak. Czeglédy Csaba és munkatársainak meggyanúsítása és őrizetbe végtele után a NAV, az önkormányzat és más hitelezők követelései miatt árverésre bocsátották a cég Puskás Tivadar utcai irodaházát, aminek becsült értéke 350 millió forint.

Ipkovich szerint kiárusították Czeglédy és munkatársai vagyonát, a végrehajtó meglepően gyorsan dolgozott. Meg is történt az árverés, aminek megszerezték a jegyzőkönyvét. (Lásd lejjebb.) Az irodaházat Szakács Marcell magánemberként vette meg 273 millió forintért, 35 milliót már le is fizetett a vételárból.

Ipkovich hangsúlyozta, Szakács Marcell jelenleg Puskás Tivadar polgármester közeli munkatársa, Hende Csaba országgyűlési képviselő segítője.

Szakács Marcell irodájának ajtaja a városházán
Szilágyi József (telefonos fotó)

Mi tesszük hozzá, hogy ő a volt fideszes szombathelyi képviselő, Szakács Dávid testvére, a trafikbotrány idején édesanyjuk cége öt trafikot nyert el Öt trafik a szombathelyi városi képviselő anyjának 2013. August 16. 11:33 Szombathelyen, a céget később Szakács Marcellre íratta át Családban marad: megszűnt a trafikos összeférhetetlenség 2013. December 08. 17:23 . Még korábban, amikor a Magellán Centert tervezte Vígh Gábor cége, a cég egyik vezetője volt Késik a Magellán építési engedélye 2007. August 02. 08:00 , 2010 és 2014 között a Fidesz megyei közgyűlési fideszes képviselőjeként is dolgozott. Jelenleg a szombathelyi önkormányzat többségi tulajdonában lévő Vasivíz Zrt. igazgatóságának tagja.

A sajtótájékoztatón Ipkovich György kijelentette, a dolog úgy áll, hogy politikai felhangú büntetőeljárást folytatnak egy ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt és munkatársai ellen, elviszik őket az 500 kilométerre lévő szegedi börtönbe, közben egy fideszes vevő ár alatt megveszi az ingatlanjukat.

Ipkovich a baloldali közgyűlési frakció nevében több kérdést is feltett:

 • Hogyan lehetséges, hogy a havi 450 ezer forintos havi bérrel rendelkező politikai munkatársnak van pénze egy 273 millió forintos vételár kifizetésére?
 • Ki adta a vásárláshoz szükséges pénzt Szakács Marcellnek? Hende Csaba? Puskás Tivadar? Szombathely önkormányzata? Tiborcz?
 • Továbbra is bírja Hende Csaba és Puskás Tivadar politikai bizalmát Szakács Marcell?
 • Várható-e, hogy ellenzékinek minősített gazdasági szereplők ellen a fideszes hatóságok azért indítanak büntetőeljárást, hogy a vagyonukat megszerezzék?
 • Ipkovich azt a kérdést is feltette, Orbán Viktor miniszterelnök arra gondolt-e amikor március 15-i beszédében fenyegetőzött, hogy a választások után ezt fogják tenni másokkal, ez lesz-e a szokás.

  A Humán Operátor épülete
  Galériánk a Humán Operator irodaházáról

  Újságírói kérdésre, miszerint tervezne-e jogi lépéseket az ügyben, Ipkovich azt mondta, az a kérdésekre adott válaszoktól függ.

  Egyébként nemrég jelentették be, hogy a Puskás Tivadar utcát kivezetik a körgyűrűre Összekötik a Puskás Tivadar utcát a körgyűrűvel, hasznosítják a Perint partot 2018. March 05. 18:22 , átmenő forgalom lesz rajta, ami az ott lévő ingatlanok értékét is növelni fogja.

  Az Ipkovich György által feltett kérdéseket elküldtük Puskás Tivadar polgármesternek és Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, ha választ kapunk, természetesen közöljük.

  Időközben felhívta szerkesztőségünket egy volt humános dolgozó. Mint mondta, a székházat 2017-ben értékelte fel egy ingatlanbecslő, aki akkor 550 millió forint árat állapított meg. Ehhez képest a mostani árverésen 350 millió volt a kikiáltási ár.

  A Humán Operator Zrt. irodaházának árverési jegyzőkönyve
  Szilágyi József (telefonos fotó)
  A Humán Operator Zrt. irodaházának árverési jegyzőkönyve
  Szilágyi József (telefonos fotó)

  A szombathelyi MSZP közleménye

  A szombathelyi önkormányzat baloldali frakciója mélységesen fel van háborodva, hogy Puskás Tivadar politikai munkatársa, Szakács Marcell (mint magánszemély) 273 millió forintért megvásárolja Czeglédy Csaba politikai nyomásra tönkretett cégének legértékesebb ingatlanját. A következő kérdésekre várunk választ a polgármestertől és a Fidesz választókerületi elnökétől, Hende Csabától:

 • Miből telik egy önkormányzati dolgozónak 273 millió forintos ingatlanra?
 • Ha nem a saját pénzéből vásárolta, akkor kinek a strómanja Szakács? Kinek az érdekében vásárolta meg az ingatlant?
 • Milyen tevékenységet végez valójában Szakács Marcell az önkormányzatnál havi 450 ezer forintért?
 • Előre eltervezett cél volt-e, hogy áron alul megszerezzék a Czeglédy cégének székhelyét adó ingatlant?
 • Igaz-e, hogy Szakács Marcell a szombathelyi Fidesz pártpénztárnoka, a kampánypénzek elosztója?
 • Támogatta-e Szakács Hende Csaba kampányát?
 • Nem érzik-e szégyennek, hogy ehhez képest a Styl 400 dolgozójának a nevezett összeg felét sem adták meg, hogy megtarthassák munkahelyüket?
 • Szombathelyi MJV Közgyűlés baloldali frakciója

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet