Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Czeglédy Csaba ügyvédje szerint gyanús, hogy az utolsó hónapokban duplázódott meg a kártérítést igénylők száma

Márciusig 228 kárigényt fogadtak be, összesen 17 millió forint összegben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tegnap (kedden) megjelent cikkünk tán Czeglédy Csaba egyik ügyvédje juttatta el hozzánk az alábbi közleményt.

Czeglédy Csaba ügyvédjének közleménye

2018. március 19-én kértünk adatot a Miniszterelnökségtől, hogy 2018. január 15. és március 19. között hány személy kártalanításról döntöttek és milyen összegben a Kormányhivatalok. A Miniszterelnökség 2018. április 23. napon kelt tájékoztatása alapján 224 esetben állapítottak meg kártalanítást 17.169.286,- forint összegben. 2018. július 09. napon ismételten közérdekű adatigényléssel fordultunk a Miniszterelnökséghez, akik ugyanazokat az adatokat közölték, mint amit az Államkincstár a nyugat.hu-val Hatalmas hajcihő után 41 millió forintot fizettek ki a Czeglédy-ügy kártalanítása során 2018. July 31. 19:34 .

Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a 2018. március 19-i állapothoz képest 339 fővel nőtt a kártalanított személyek száma, rendkívül életszerűtlen, hogy azok, akik 2017. június-júliusa óta vártak az elmaradt bérükre, azok az eredetileg meghirdetett időszakban - a 2018. január 15. és február 28. közti időszakban - nem fordultak a Kormányhivatalokhoz, hanem csak 2018. március közepe után.

Egyértelmű tudomásunk van arról, hogy azok döntő többségének, akik már nem tudták megkapni a bérüket 2017. június-júliusában, nekik a tényleges foglalkoztatóik közvetlenül, vagy általuk megbízott harmadik személyen keresztül (jutalomként, egyéb juttatásként, kártalanításként) kifizették az elmaradt béreket, így kalkulációink szerint ezen 563 főből 250-300 fő feltételezhetően annak ellenére igényelte a Kormányhivataloktól az elmaradt bérét kártalanítás formájában, hogy azt már tavaly megkapta. A kétszeres kifizetés veszélyére például a Vas Megyei Kormányhivatal figyelmét is felhívtuk 2018. január közepén, majd 2018. februárjában is.

Arra pedig nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a Human Operator Zrt. a működésképtelensége miatt már ki nem fizetett bérek ellenértékét a megbízóitól nem kapta meg, azokat már ki sem tudta számlázni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés