Diákmunkával többet lehet keresni, mintha kezdő tanár lenne az ember

Ha csak nettó 1700 forint órabért és heti 40 óra munkát vesszük alapul, egy diák fizetése Magyarországon ma már meghaladja egy pályakezdő tanárét.

A Napi.hu számítása szerint az év első négy hónapjában 1770 forint volt a diákok átlagos órabére, ami 18 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 1505 forintot.

Az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet adatait vették számításba. Ezek alapján az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér, üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni.

Ha csak 1700 forintos diákbérrel és heti 40 óra munkával számolunk, az havi nettó 272 000 forint, ami máris több, mint a minimális fizetés, amit egy tanár a munkájával elérhet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek