Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi DK kiakadt a városi cégvezérek prémiumain

Ettől még Szuhai Viktor haja is égnek áll.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szerda délutáni inverz sajtótájékoztatón Szuhai Viktornak és Kelemen Krisztiánnak több kérdése volt a jelenlévő újságírókhoz, mint fordítva, ami sok mindent elárul a helyi politikai elitről. A minimálbér megadóztatása mellett egymást érik a prémium kifizetések, amiket az ellenzéki képviselők nem tartanak jogosnak. A kétmilliós bérplafon eltörlése után a Fidesz frakciónak már erőlködnie sem kell, hogy az állami és önkormányzati cégeket kvázi kifizetőhelyként használja. Az önkormányzati cégvezetők fizetéseiről itt Mennyit keresnek az önkormányzati cégek vezérei Szombathelyen? 2016. January 17. 07:45 írtunk korábban.

DK sajtótájékoztató
Vágvölgyi Bálint
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Információik szerint a VASIVÍZ Zrt-nél egyre kevesebb pénz jut fejlesztésre és karbantartásra, amit az is alátámasztani látszik, hogy 2014-ben háromszor akkora összeggel tudta támogatni a Joskar-Ola Napokat, mint 2015-ben ez kétharmados csökkenés az előző évhez képest. Tavaly év végén többmilliós prémium kifizetések voltak, többek közt a VASIVÍZ Zrt-nél is.

DK sajtótájékoztató
Vágvölgyi Bálint

Az ellenzéki frakciónak semmiféle rálátása nincs a cég működésére - mondta Kelemen Krisztián, ami azt jelenti, hogy az igazgatótanácsi és felügyelő-bizottsági helyeket mind fideszes képviselők töltik be és ezért nem jöhet létre az ellenzéki kontroll. Szeretnék, ha nagyobb rálátásuk lehetne az önkormányzati cég működésére és a javaslataikat megfontolnák néha.

Aggályosnak tartják azt is, hogy a Fidesz frakcióvezetője marketing vezetőként - nem kevés fizetésért - szintén a VASIVÍZ alkalmazásában.

Máshol is van gond

A SZOVA a másik olyan önkormányzati cég, ami nehéz körülmények közt működik, nem véletlenül kapott türelmi időt kötvénytörlesztésre is - ezt már Szuhai Viktor hallhattuk. A fejlesztéssel egybekötött konszolidáció ugyan halad a maga útján, de ennek az eredményére még várni kell, éppen ezért, amíg semmi kézzel fogható, vagy mérhető eredménye nincs ennek a folyamatnak, addig a DK-sok nem tartják megengedhetőnek a prémiumok kifizetését, főleg úgy, hogy az igazgatóság elnöke egyedül dönt a bérmaradvány felhasználásáról, arról sem a felügyelő-bizottság, sem az igazgatótanács, de még a város közgyűlése sem tárgyal - tette hozzá.

DK sajtótájékoztató
Vágvölgyi Bálint

A fő cél, hogy valódi teljesítményen alapuló, szigorú prémium kiírás legyen, amit a város hagy jóvá, mint a cég tulajdonosa és veszteséges cégeknél semmilyen jogcímen ne lehessen jutalmakat kifizetni. Emellett szeretnék elérni, hogy ne lehessen eltitkolni a béren felüli juttatások kifizetését és kötelező legyen az ellenzéki kontroll.

DK sajtótájékoztató
További képeinkért kattintson a fotóra
Vágvölgyi Bálint

Ne Hende Csaba mondja meg, hogy ki kerülhet egy cég élére - zárta a gondolatmenetet Szuhai, majd rátért a délelőtti közgyűlésre, és a Haladás új stadionjának 5,6 milliárdos pluszköltségére, erről bővebben itt olvashatnak Tocsog a korrupciótól a szombathelyi stadionberuházás 2016. January 20. 12:58 . Azért azt hangsúlyozták, hogy nem az új stadionra mondtak ma nemet, hanem napirendi pont szerint meghirdetett tájékoztatóra.

A Vasivíz Zrt. közleménye

A VASIVÍZ ZRt. az elmúlt években is felelős és költséghatékony gazdálkodást folytatott. A fenntartásra ( karbantartás és hibaelhárítás ) és fejlesztésre, minden évben, az üzleti tervben meghatározottak szerinti összeget fordítja. Az elmúlt 10 évben ezek a költségek nem csökkentek, hanem folyamatosan nőttek.

Az üzleti tervet és annak teljesülését, minden évben Szombathely város közgyűlése fogadja el!

Cégünk vezető beosztású dolgozóinak, a külön meghatározott prémium feladatok teljesítése után kerülnek kifizetésre a prémiumok. Ezen feladtok nem teljesítése esetén prémium kifizetése nem történik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés