Dominikért és Lackóért rúgták a bőrt hétvégén Szombathelyen

A jótékonysági focitornán a két, izomsorvadásos betegségben szenvedő fiúért csaptak össze a focisták a hétvégén.

Két Duchenne-féle (DMD) izomsorvadásban szenvedő fiúért, Dominikért és Lackóért tartottak szombaton kispályás jótáékonysági focitornát Szombathelyen a Sportligetben – adta hírül a város a szombathely.hu-n.

A ritka betegség következtében a fiúk járóképességüket 10 éves korukra elveszítik, majd később annyira elhatalmasodik felettük a betegség, hogy a sorvadás érinti a légzőszervüket és a szívizmaikat is.

Több helyen is gyűjtöttek már a két fiúnak.
Facebook/Dr. Nemény András

Az USA-ban viszont létezik egy terápia, amely meggyógyítani nem, de stagnáltatni – és talán egy kicsit visszafordítani – képes a két fiú állapotát, ez viszont fejenként 8-9 millió forintba kerülne.

Emiatt rendezték meg a jótékonysági focitornát is, de nemcsak ezen az alkalmon, már a korábbiakban is gyűjtött a város számukra, például a Szentivánéjen. A hétvégén rendezett tornán az Illés Akadémia, a Haladás, a Király SE és a Sárvár FC U9-es és U11-es korosztályai, illetve a felnőtt csapatok vettek részt.

A jótékonykodók közé beszállt a polgármester is, Nemény András a fiúk gyógykezelését 200 ezer forinttal támogatta, de aki szeretne segíteni rajtuk, az ezen a bankszámlaszámon megteheti:

Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete 11747006-27253373

Dominik és Lackó történetéről egyébként mi is írtunk már többször. Például tavaly nyáron, Amikor egy nagyon beteg kislány segít két nagyon beteg szombathelyi kisfiún 2021. July 11. 11:30 amikor egy nagyon beteg kislány, Kornélia és családja segített nekik. Korábban pedig a Falco is hirdetett nekik egy jótékonysági akciót, Jótékonysági akciót hirdet a Falco 2019. December 10. 14:19 ugyanis mint kiderült, a két fiú óriási Falco-drukker.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet