Donáth Anna „beárulta” a kormányt, amely viszont „hazudós” Dúró Dóra szerint

Megnéztük a Mi Hazánk szombathelyi tüntetését.

A katatörvény és a rezsicsökkentés szigorítása ellen tüntetett Dúró Dóra tüntet Szombathelyen, élőben jelentkezünk a helyszínről August 02. 18:13 a Mi Hazánk Mozgalom kedden délután Szombathelyen a Fő téren, miután a kormány nem teljesítette az ultimátumukat. Eszerint a megszorító intézkedéseket július végéig vissza kellett volna vonnia a Fidesznek, de mivel ez nem történt meg, minden megyei jogú városban demonstrálnak.

A szombathelyi rendezvény szónoka Dúró Dóra volt, az április harmadikai országgyűlési választáson 6 százalékot elért párt országgyűlési képviselője.

Kamerát ragadtunk tehát, és megnéztük, milyen egy Mi Hazánk-tüntetés a vasi megyeszékhelyen. Aki a képeknél is több vizuális tartalomra vágyik, annak itt van az eseményről készített Facebook-liveunk is:

A tiltakozást 18 órára hirdették meg, és nagyjából 40-50 ember vett részt rajta. A kezdés előtt egy tüntetővel beszélgettünk kedélyesen Róma szépségeiről, aztán nem sokkal később egy éles fordulatot követően már arról, hogy a fejünk felett egy ideje nem azok a felhők vannak „mint régen” , ráadásul, mint megtudtuk, eddig az is elkerülte a figyelmünket, hogy a föld pH-értéke megváltozott, ami miatt „nem szívja be a vizet” , mikor nagyobb mennyiségű csapadék hullik. „Mi lesz így a gyermekekkel?” – tette fel a kérdést az elégedetlen polgár.

Súró Dóra
Dúró Dóra a Mi Hazánk Mozgalom tüntetésén Szombathelyen 2022. augusztus 2-án. A képre kattintva megnézheti galériánkat!
Mészáros D. Zsolt

Válaszolni már nem volt időnk neki, mert megérkezett Dúró Dóra – akivel a tüntetők közül néhányan előbb lelkesen szelfiztek –, majd rövid, de annál szerteágazóbb szónoklatot tartott.

Hazudós kormány, árulkodós Donáth Anna

Arról beszélt, hogy a Fidesz hazudott, amikor azt állította, ha megnyeri a választást, marad a rezsicsökkentés, a baloldal viszont eltörölné, és lehet, hogy „személyes kedvence” , Németh Szilárd, aki a rezsicsökkentésért felelős, nemsokára elveszíti az állását, mert rezsicsökkentés sem lesz. Szavait enyhe kuncogás kísérte.

A kormány intézkedéseit igazságtalannak nevezte, főleg annak fényében, hogy „azt látjuk, Mészáros Lőrinc napról napra csak gazdagodik” . Orbán Viktor tíz pontos akciótervében nem szerepel az önrendelkezés megerősítése, sőt, a külföldi tőke szerepvállalásának növelését tűzi ki célul, ez pedig probléma – hangsúlyozta Dúró, mondván, „hosszútávon Magyarországnak az élelmiszer-önrendelkezés útjára kell lépnie” .

A Mi Hazánk demonstrációja
Mészáros D. Zsolt

Beszédében külön kitért a Momentumra is, Donáth Annát emelte ki, aki szerinte „nem átallott” az Európai Parlamentben felszólalni és „beárulni” a kormányt a benzinárstop miatt, pedig az emberek megélhetését könnyítő intézkedéseket ellenzékből is „kutya kötelessége” támogatni egy nemzeti érzelmű politikusnak, ám „úgy látszik, ilyet a baloldalon nem találunk” .

Ne feledkezzünk meg a bevándorlásról!

Dúró Dóra szót ejtett a bevándorlásról is. Kritizálta a kormányt, mert az „visszataxiztatja a migránsokat” a kerítés túloldalára, ahol könnyen újra megpróbálkozhatnak a határátlépéssel, bezzeg a brit kormány „Ruandáig tessékeli vissza” a bevándorlókat.

Pedig „a nyomás növekedni fog” többek között a globális élelmiszerhiány miatt, és tömegek indulnak majd Magyarország irányába, akiket nem szabad beengedni az országba.

Belvita
Mészáros D. Zsolt

A beszéd után kérdéseket is feltehettek a jelenlévők. Egy férfi arra kérte Dúrót, hogy a nürnbergi orvosper 75. évfordulója alkalmából a „Mengele-isták emberkísérleteire” (sic!) a parlamentben is hívja fel a figyelmet, hiszen „mindent elsikálnak” , pedig „tudjuk a mellékhatásokat” . A képviselőnő szerint „ez egy nagyon jó téma” , hiszen egyre többen ismerik fel a kormány hazugságát: korábban ugyanis Gulyás Gergely azt állította, hogy akit beoltanak, nem kaphatja el a vírust.

Egy másik tüntető kíváncsi volt, hogy Dúró Dóra, aki két oltást kapott, ( „önt is rászedték” ) nyilvánosan visszautasítja-e majd a „következő oltásokat”.

„Természetesen.” – hangzott a válasz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet