Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Drágább itthon a dm-ben bevásárolni, mint Ausztriában vagy Németországban

És nem csak a fizetésekhez viszonyítva.

Míg a magyar dm kasszájánál 4356 forintot, Ausztriában csak 4258-at, Németországban pedig mindössze 3684 forintnak megfelelő eurót fizettek virtuálisan a G7 újságírói , akik élelmiszeres összehasonlításaik után most egy drogéria árait vizsgálták. Mint kiderült, a kiválasztott 15 termékből 9 Magyarországon a legdrágább, és mindössze 3 olyat találtunk, amely nálunk a legolcsóbb (papír zsebkendő, WC-papír és kézkrém).

Mint írják, ez már így önmagában elég rosszul néz ki, de ha figyelembe vesszük a kereseteket is, akkor még kedvezőtlenebb a kép, hiszen a magyar vásárló havi bérének 2,07 százalékát viszi el ez a bevásárlás, az osztrák és a német vevő terhelése azonban csak 0,52 százalékát. Vagyis a magyar vevő terhelése négyszeres.

A lap megjegyzi, hogy a rekordmagas, 27 százalékos magyar áfa következtében a kosarunk forgalmi adótartalma Magyarországon 926 forint. Ausztriában 666 forintnak megfelelő euró, míg Németországban 543 forint. A német állam így majdnem csak feleannyi adót szed be az alapvető női higiénés kosár után, mint a magyar.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra