Drágább itthon a dm-ben bevásárolni, mint Ausztriában vagy Németországban

És nem csak a fizetésekhez viszonyítva.

Míg a magyar dm kasszájánál 4356 forintot, Ausztriában csak 4258-at, Németországban pedig mindössze 3684 forintnak megfelelő eurót fizettek virtuálisan a G7 újságírói , akik élelmiszeres összehasonlításaik után most egy drogéria árait vizsgálták. Mint kiderült, a kiválasztott 15 termékből 9 Magyarországon a legdrágább, és mindössze 3 olyat találtunk, amely nálunk a legolcsóbb (papír zsebkendő, WC-papír és kézkrém).

Mint írják, ez már így önmagában elég rosszul néz ki, de ha figyelembe vesszük a kereseteket is, akkor még kedvezőtlenebb a kép, hiszen a magyar vásárló havi bérének 2,07 százalékát viszi el ez a bevásárlás, az osztrák és a német vevő terhelése azonban csak 0,52 százalékát. Vagyis a magyar vevő terhelése négyszeres.

A lap megjegyzi, hogy a rekordmagas, 27 százalékos magyar áfa következtében a kosarunk forgalmi adótartalma Magyarországon 926 forint. Ausztriában 666 forintnak megfelelő euró, míg Németországban 543 forint. A német állam így majdnem csak feleannyi adót szed be az alapvető női higiénés kosár után, mint a magyar.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság