Német légibomba szunnyadt egy soproni erdőben

Erdészek találtak rá.

„Erdészek értesítették a rendőrséget arról, hogy Sopron határában, a Dudlesz-erdőben légibombához hasonló tárgyat találtak. Ezredünk tűzszerészei a helyszínen megállapították, hogy egy SD 50 típusú, 50 kilogrammos, világháborús eredetű német légibomba szunnyadt az aljnövényzet által részben eltakarva” - írja közösségi oldalán a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezredének krónikása.

Ötven kilós német légibombát rejtett a Dudlesz.
Gajdos Milán hadnagy

A robbanótest nem tartalmazott gyújtószerkezetet, az alakulat katonái elszállították azt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló