Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Figyelem Szombathely! Szerdán kezdődik a kötelező kutyaoltás

Igen, a veszettség elleni kötelező oltásról van szó.

Szombathely jegyzője nemrég juttatta el lapunkhoz a 2020-as veszettség elleni kötelező eboltáshoz kapcsolódó tájékoztatóját. Idén Dr. Tóth Zoltán állatorvossal lehet beoltatni a kedvenceket az alábbi időpontokon és helyszíneken:

 • szeptember 16. (szerda) 16-19 óra között – Gyöngyöshermán, Csititó benzinkút
 • szeptember 18. (péntek) 16-19 óra között – Szombathely, Szt. István király u., Harangláb
 • szeptember 21. (hétfő) pótoltás 17-20 óra között – Szombathely, Szt. István király u. Harangláb
 • szeptember 22. (kedd) pótoltás 17-20 óra között – Gyöngyöshermán, Csititó benzinkút
 • Kötelező beoltani minden három hónapnál idősebb kutyát, de csak akkor adható be a veszettség elleni oltás, ha van chipje a kutyának, ugyanis a jogszabály ezt írja elő.

  A fel nem derített és oltatlanul maradt ebek tulajdonosai viselik a felelősséget az esetleges köz- és állategészségügyi következményekért. A 81/2002. (IX.4.) FVM rendelet 8. § (2) bekezdése értelmében ez évben már az ebek évenkénti veszettség elleni immunizálásával egyidejűleg el kell végezni az ebek széles spektrumú féreghajtó szerrel való kezelését is – áll a tájékoztatóban.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos

  Tovább az oldalra