Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Egy hónap múlva dől el, hogy lesz-e idén Savaria Karnevál

Megkérdeztük, hogy döntött-e már a városvezetés a rendezvényeket korlátozó új rendelet óta.

Ahogy azt lapunk is megírta Még kétesélyes az idei Savaria Karnevál sorsa 2020. March 30. 19:09 még március 30-án, egyelőre kétesélyes az idei Savaria Karnevál sorsa. Ezt aznapi online fogadóóráján árulta el Nemény András, Szombathely polgármestere, aki hozzátette, május végén hozzák majd meg a nagy döntést, hogy mi lesz Szombathely legnagyobb rendezvényével, ami nem mellesleg körülbelül egymilliárd forintos bevételt hoz évente a város vállalkozóinak.

A polgármester akkor azt mondta, ha május végén azt az információt kapják a kormánytól, hogy augusztus végén veszély nélkül meg lehet rendezni egy százezres nagyságrendű, többnapos rendezvényt, akkor folytatják a szervezést. Tovább ugyanis nem várhatnak a döntéssel, ennél rövidebb idő alatt nem lehet készre szervezni egy ekkora kaliberű rendezvényt.

Mészáros D. Zsolt

Nemény megjegyezte azt is, hogy eléggé szkeptikus az idei karnevál ügyében, a helyzet pedig, gyanítjuk azóta sem változott, sőt, lehet, hogy inkább a negatívabb irányba billent a mérleg. Nemrég ugyanis a kormány bejelentette, hogy augusztus 15-ig sem az 500 fő alatti, sem pedig az 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megrendezni az országban. Ez pedig tulajdonképpen egyet jelent azzal, hogy a teljes magyar fesztiválszezon elmarad. Most már biztos, hogy nagy fesztiválok nélkül telik el az idei nyár 2020. April 30. 13:22

Nem sokkal a rendelet bejelentése után a Sziget, a VOLT, a Balaton Sound és az Ördögkatlan szervezői is közölték a szomorú hírt, miszerint idén elmaradnak ezek a fesztiválok. Nagyon sokan pedig úgy gondolják, hogy ez a rendelet nem csak augusztus 15-ig tart majd, hanem biztosan meghosszabbítja a kormány.

Mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy fel van-e készülve erre az eshetőségre a szombathelyi városvezetés, így megkérdeztük, változott-e bármi a karnevál megrendezésével kapcsolatban, hiszen ilyen feltételekkel nyilván nem lehet hozzálátni a programszervezéshez, és szerződéseket sem lehet aláírni. Az önkormányzat válasza rövid és tömör volt, továbbra sem árultak el semmi konkrétumot.

A 2020-as Savaria Történelmi Karnevál esetleges megszervezéséről az aktuális járványhelyzet alapján május végén, június elején dönt majd a városvezetés

– közölték.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra