Egy pofonnal akarta visszavenni 45 ezer forintját Vasváron - 5 év szabadságvesztés is lehet belőle

Önbíráskodás kísérlete miatt emeltek vádat ellene.

A Szombathelyi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 februárjában, Vasváron azt követelte a fiatalkorú sértettől, hogy adja vissza a tőle ellopott 45.000 Ft-ot - közölte a Vas Megyei Főügyészség. Amikor a sértett a felszólításnak nem tett eleget, a vádlott azért, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen, egyszer tenyérrel arcon ütötte a sértettet.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A büntetőjogi szabályozás szerint, aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntett miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló