Egy szombathelyi iskola tanárai is kiállnak a kirúgott kölcseys kollégák mellett

A „Zrínyi” elől üzentek a kormánynak és mindenkinek

Hiába érkezett új miniszter, nem javult sem a tanárok és a kormány közötti viszony, sem maga a közoktatás.

És úgy tűnik, a zuhanórepülésnek még nincs vége.

Pénteken kiderült, legalább öt tanárt kirúgtak Már több mint kétszáz iskola tanárai csatlakoznak az október 5-i sztrájkhoz October 02. 20:18 a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, mert szeptemberben több napon is polgári engedetlenség keretében függesztették fel a munkavégzést.

Közben már több száz iskola tanárai jelezték Már több mint kétszáz iskola tanárai csatlakoznak az október 5-i sztrájkhoz October 02. 20:18 , hogy október 5-én sztrájkolni fognak, és a fővárosi gimnáziumban történtek csak újabb olajat öntöttek a tűzre.

Hétfőn reggel a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai közül többen is fontosnak tartották, hogy szolidaritásukat fejezzék ki az elbocsátott kölcseys tanárokkal.

Ezt az iskolájuk elé szervezett hétfő reggeli akcióval fejezték ki.

Nyugat.hu

Az esemény kapcsán egy nyilatkozatot is kiadtak

Mi, a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola szolidaritást vállaló tanárai azért állunk most itt iskolánk épülete előtt, mivel megdöbbenve értesültünk arról, hogy a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenségben részt vevő tanárait a múlt pénteki napon azonnali hatállyal elbocsátotta a tankerületük.

Kollégáink azért éltek a polgári engedetlenség eszközével, mivel más lehetőségük nem volt. A sztrájkjogot elvették tőlünk, a sztrájkunkat kiüresítették, nem alkalmas az érdekérvényesítésre.

Egy olyan pontra érkeztünk, amikor mindenkinek el kell döntenie, hogy hagyjuk-e szétverni teljesen a hazai oktatást, vagy együtt küzdünk a jobbításáért.

Követeljük, hogy vonják vissza kollégáink elbocsátását! Ezzel a néma kiállással FEJEZZÜK KI EGYÜTTÉRZÉSÜNKET és vállalunk velük SZOLIDARITÁST!"


A szombathelyi Zrínyi-iskola tanárainak nem ez az első megmozdulása: gyakorlatilag minden országos megmozduláshoz csatlakoztak a polgári engedetlenségtől kezdve a sztrájkig Olvasóink fele a Történelmi Témapark látogatói között 2006. October 11. 17:00 .

Hogy mi is a bajuk a tanároknak a rendszerrel, azt jól összefoglalja az a videó, amit zrínyis tanárokkal készítettünk még februárban.

2022. februárjában készült ez a felvétel

A helyzet azóta rosszabb lett.

Nehéz leírni, de minden jel arra mutat, hogy a kormány szándékosan építi le a közoktatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t