Egy újabb népszerű Vas megyei étterem zárt be

A vasvári Vindőt sokan szerették és láthatóan nem is ment rosszul.
A vasvári Vindőt sokan szerették és láthatóan nem is ment rosszul.

„Ha ez igaz, végleges, leírhatatlanul sajnálom. Páratlan, amit képviseltek, minőségben, mennyiségben egyaránt. Ha tudnátok, hányszor mondogattuk, hogy "bárcsak Szombathelyen is lenne egy Vindőnk". Amikor csak tehettük, betértünk egy finom fogásra .. és a nap fénypontja volt a napi menü szebbnél szebb fotóit nézegetni a hírfolyamban. Nagyon fogtok hiányozni!”

„Nagyon sajnáljuk... bár tőlünk messze van, de voltunk ott jó párszor. Nagyon finom, bőséges adagok.... na és az a gesztenyepüré... leírhatatlanul finom volt. Minden évben az olaszországi nyaralásunk után haza felé ott álltunk meg, egy kis hazait enni.”

„Sajnálom. Ha végigvittétek a téli időszakot, a nyári idény biztos nagyobb forgalmat hozna. Úgy látszik, Vasvár és környéke nem tud eltartani egy nagy kapacitású melegkonyhás egységet sem.”

És csak három hozzászólás abból a több mint félszázból, ami a vasvári Vindő hétfői Facebook-bejegyzéséhez érkezett.

Ebben a posztban az étterem tulajdonosai arról értesítik a vendégeket, hogy „a mai nappal lezárul egy korszak. Bezárja kapuit a Vindő Étterem. Köszönjük a sok közös évet.”

A bejelentést nagyon sokan sajnálják, mások el sem hitték, hogy ennyi volt, hiszen nem sokkal korábban még a heti menüt is közölték.

A 8-as és 74-es főút kereszteződésében lévő étterem – ahogy a hozzászólások is mutatják – népszerű volt. Hétköznap sokan fogyasztottak itt menüt, hétvégén is foglaltak voltak az asztalok és nem voltak ritkák a rendezvények sem.

Lapunk telefonon kereste a tulajdonos ügyvezetőt, aki azonban nem kívánt nyilatkozni, így pontosan nem tudjuk, mi vezetett a Vindő bezárásához.

Mindenesetre a közelmúltban több szombathelyi vendéglátós is arról panaszkodott lapunknak, hogy az utóbbi években nagyon megváltoztak a körülmények.

A működtetés költségei drámaian emelkedtek, ezt viszont nem tudja követni a helyi vásárlóerő, így egyre nehezebb kitermelni a költségeket.

A nyugati határszélen működő vendéglátóknak pedig további nehézséget jelent az osztrák munkaerőpiac elszívó hatása Évtizedekig hűséges alkalmazottak mondanak fel egyik napról a másikra Vas megyében, hogy Ausztriába menjenek dolgozni 2022. October 19. 07:10 is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság