Egyre több halottról szólnak a Törökországban és Szíriában pusztító földrengés hírei

Erdogan török elnök már 900 feletti halottról beszél, csak Törökországban.

Több mint 500 ember meghalt és több ezren megsérültek hétfőn abban a 7,8-as erősségű földrengésben, amely Törökország középső és Szíria északnyugati részét rázta meg, épületeket rombolt – írja a Reuters .

Ugyanakkor a BBC arról számolt be, hogy Recep Erdogan török elnök szerint csak Törökországban 912 ember halt meg és 5383-an megsebesültek a földrengés következtében. Az elnök hozzátette: nem tudja megjósolni, mennyivel nő a halálos áldozatok száma, mivel a keresési és mentési munkálatok folytatódnak.

Jelenleg mindkét országban túlélőket keresnek a romok között.

Forrás: MTI

A kora téli reggeli sötétségben bekövetkezett rengést Cipruson és Libanonban is érezték.

"Úgy rengett a föld, mint a bölcső. Kilencen voltunk otthon. Két fiam még mindig a romok között van, várom őket" - mondta egy nő a Reutersnek egy mentőautóban törött kezekkel és sebekkel az arcán, egy összedőlt hétemeletes tömbház romjai között, a délkelet-törökországi Diyarbakirban.

A földrengés témája a most kezdődött soproni kormányülésnek Sopronban elkezdődött a háromnapos kormányülés February 06. 11:11 is.

A szeizmológusok már régóta tudják, hogy a térség földrengés szempontjából nagyon veszélyes, bár több mint 100 éve nem volt jelentős aktivitás.

Egy 19. századi földrengés viszont hatalmas károkat okozott a térség városaiban, Allepóban például 7000 halálos áldozatot követelt. Az akkori utórengések közel egy évig tartottak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló