Éjjeli élményfürdőzés Sárváron – vegyszermentes gyógyvízben

Nem zár be ma este a Sárvári Gyógyfürdő, így hajnali két óráig élvezhetik a vizet és a színes programokat a vendégek. A nyugat.hu a fürdő gépházában is járt, ahol a világon elsőként ultraszűrővel tisztítják a gyógyvizet. Képösszeállításunkban megmutatjuk a 40 éves gyógyfürdő múltját is.

Mikulásvárás gyógyvízben

Különleges programon vehetnek részt azok, akik december ötödikén, pénteken ellátogatnak a Sárvári Gyógyfürdőbe, a létesítmény ugyanis aznap este nem zár be. A vendégek szombaton hajnali kettőig élvezhetik a gyógyvizet, a hangulatvilágítást és az erre az éjjelre szervezett programokat. A vér felpezsdítéséről a Latin Spirit Trió zenészei mellett hastáncosok gondoskodnak. Akár hull a hó, akár csillagos lesz az ég, az biztos, hogy nem megszokott dolog decemberben a szabad ég alatt fürdeni. Márpedig erre is lesz lehetőség annak a melegvizes medencének köszönhetően, amelyben a vendégek kiúszhatnak a szabadba. Bár ez nem gyermekprogram, de a gyermeklelkű, vagy romantikus felnőttek éjszaka forró vízből kémlelhetik az eget, érkezik-e már a Mikulás? Sárváron ez az első lehetőség az

éjszakázásra

, kíváncsian várjuk, lesz-e rá érdeklődés?

Sárvári Gyógyfürdő - 2008. tél
Sárvári Gyógyfürdő - 2008. tél
Tánczos Mihály

Négycsillagos fürdő – Nálunk ez a maximum

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt idén októberben minősítette a Magyar Fürdőszövetség. A szervezet vizsgálta a szolgáltatások színvonalát és sokszínűségét, az infrastruktúrát és a dolgozók felkészültségét. Természetesen sokat nyomott a latba a higiénia is. A kapott pontszámok alapján a fürdő megkapta a hazánkban adható legmagasabb, négycsillagos besorolást. Az oklevél átadása előtt a nyugat.hu azt tudakolta a Minősítő Szakbizottság elnökétől, hogy miért négycsillagos a hazai rendszer, amikor a legtöbb szolgáltatáshoz és minőséghez kapcsolható minősítés ötcsillagos rendszert alkalmaz? (Lásd pl. hotelek, töréstesztek stb.) Véleményünk szerint ugyanis a fürdő falára kikerülő négycsillagos minősítést látva nem csak a külföldi, de a haza vendégek többsége sem lesz tisztában azzal, hogy ez a legmagasabb fokozat, amit a fürdő elérhetett.

Dr. Németh István, a Magyar Fürdőszövetség elnöke átadja a minősítő oklevelet Vancsura Miklósnak
Dr. Németh István, a Magyar Fürdőszövetség elnöke átadja a minősítő oklevelet Vancsura Miklósnak
Tánczos Mihály

Átgondolandó minősítés

Az elnök elmondta, hogy nyolc éve alkották meg a rendszert és azóta 30 minősítésen vannak túl, jellemzően az ország legnagyobb fürdőit vizsgálták. (A Büki Gyógyfürdő 4, a szombathelyi Fedett Uszoda 3 csillagos minősítést kapott.) Önkéntes, tehát nem kötelező rendszerről van szó.

-

A Bizottság annak idején azt gondolta, hogy Magyarországon nincs ötcsillagos fürdő, ezért csak négy csillagig minősítjük a fürdőket. Nincs ugyanis olyan létesítmény, ami az öt csillagot minden elemében kiérdemelné, nincs sehol javítás, felújításra váró elem és ahol minden ragyogó, újszerű állapotban van. Még nem volt olyan fürdő, ami mindenben hozta volna ezt a szintet. Az utóbbi évben lefolytatott minősítéseknél már olyan magas pontszámokkal találkoztunk, ami a kategória legfelső szintjét érik el. A Bizottság ezért gondolkodik az ötcsillagos kategórián

– mondta el a nyugat.hu-nak Mogyorósi Ferenc elnök. Ezt mindenképpen üdvözlendőnek tartjuk, hiszen az öt csillag kiérdemlése inspiráló lehet a fürdőknek, befektetőknek is.

Világújdonság Sárváron

A Gyógy- és Wellnessfürdő igyekszik lépést tartani a korral. A nyáron beszámoltunk a hullámmedence átadásáról. Talán ezeknek az újdonságoknak is köszönhető, hogy a fürdő vendégforgalma 8 százalékkal emelkedett. Kevésbé látványos, de nagyon fontos változás, hogy a fürdőben a világon elsőként kísérleti jelleggel bevezették az ultraszűrési technológiát. Ennek köszönhetően a gyógyvizes medencékben baktérium- és vírusmentes vizet tudnak biztosítani, vegyszermentesen.

A kapilláris ultraszűrő a Sárvári Gyógyfürdő gépházában
A kapilláris ultraszűrő a Sárvári Gyógyfürdő gépházában
Tánczos Mihály

A november elejétől működő szűrőrendszerrel kapcsolatban zajlanak a kísérletek és ez idő alatt még minimális vegyszert kell használnia a fürdőnek, de ez már csak töredéke a korábbi mennyiségnek. Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. igazgatója szerint ez az eljárás forradalmasíthatja az egész gyógyfürdő ipart. A kapilláris ultraszűrőt eddig az ivóvíztisztításnál alkalmazták, gyógyfürdőknél még soha. A mechanikai szűrő egyszeri 6-8 milliós beruházás után minimális energiaigénnyel üzemeltethető. A vegyszermentes technológiával kezelt víz kevésbé áttetsző, mint a klórozott, vegyszerezett, cserébe viszont nem irritálja az érzékeny bőrűeket.

Sárvári Gyógyfürdő - 2008. tél
A kép előterében a szűrt víz, hátul a vegyszerrel tisztított
Tánczos Mihály

Ajándék a 40 évestől a 40 éveseknek

December 23-ig az 1968-ban születettek mindössze 40 forintért vásárolhatnak belépőt a gyógyfürdőbe, ráadásul a kezelések széles skáláját is 40 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe. A 40 évesek aktivitására jellemző, hogy a gyógyfürdő egy 3 milliárdos projektet szeretne megvalósítani, ennek érdekében már le is adták a szükséges pályázati íveket. Ha a terv megvalósul, akkor egy három korosztályos családi zónával bővülne a fürdő.

Mi nem családbarát fürdőt szeretnénk, hanem családi fürdőt.

–fogalmazott az igazgató. Egy nyári felmérésből kiderült, hogy a vendégek egy része hideg vizes uszodát hiányol a fürdőből. Ezt az igényt is igyekeznek kielégíteni a jövőben, de nem uszoda építéssel, hanem a megfelelő vízfelület létrehozásával. Külön fitneszrész is épül majd öltözővel, amit akár az utcáról is igénybe lehet majd venni, fürdőszolgáltatások nélkül.

Fürdőtörténeti fotókiállítás a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben
Fürdőtörténeti fotókiállítás a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő / nyugat.hu

Képek a múltból

Érdekes visszanézni, milyen volt a sárvári fürdő 40, 30, vagy akár 10 éve. Képes összeállításunkban a fürdőtörténeti kiállítás képanyagából szemezgettünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hullám beach Sárváron

Feszített víztükör helyett szolídan vad hullámok késztetnek csobbanásra a Sárvári Gyógyfürdő új medencéjében. Medúzákra, cápákra nem kell számítani, de színes kagylókat sem gyűjthetünk. A látvány és az érzés azonban magáért beszél, érdemes kipróbálni.

Víziszonyos Dundika és Bódi Sylvi a Sárvári Gyógyfürdőben

Híres vendégek lovagolták meg a sárvári fürdő frissen átadott hullámmedencéjét. A legtöbben Dundikára és Bódi Sylvire voltak kíváncsiak és nem csak urak tolongtak a medence partján.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód